7 Березня 2019
Новини

В найбільшому виші України розгорівся секс-скандал

В найбільшому виші України розгорівся секс-скандал

Доцента «Інституту біології та медицини» Київського національного університету Романенка П.О. звільнили через секс-скандал.

Про це повідомили у прес-службі ПЦУ.

«29 січня 2019 року до ректорату університету надійшла заява від студентів ННЦ «Інститут біології та медицини» щодо, на їх думку, неправомірної поведінки доцента Інституту Романенка П.О. під час проведення навчальної практики в Канівському природному заповіднику влітку 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Під неправомірною поведінкою малися на увазі домагання сексуалного характеру з боку доцента ботаніки Петра Романенко.

За словами жертв, доцент поводився неетично під час практики в Каневі.

Обвинувачення проти викладача висунула Клементина Квіндт, яка зазначила, що такі домагання спостерігалися ще й тоді, коли вона була неповнолітньою. На думку потерпілої, вона не єдина його жертва, однак більшість дівчат через острах розголосу та вплив на навчання у вузі відмовилися свідчити. Як повідомила студентка, задоволення еротичних фантазій викладача впливали на проходження та оцінювання практики. 

«Ніч перед заліком, п’ятниця. Відбій, 22:00. До нас в кімнату вривається Романенко. Всі в нічних сорочках. Викладач п’яний, ледве розмовляє. Звертається до мене, каже що обов’язково залік складу, якщо така красива. А потім розказує і показує «на пальцях» як правильно робити… кунілінгус. З кімнати його вивів черговий викладач. Всі дні після цього в мене не зникав страх, що це трапиться знову. Бо він сказав, що в нього є ключі», - згадує потерпіла. 

Для перевірки фактів обвинувачення ректорат створив комісію, щоб спростувати або підтвердити інформацію про домагання.

Ректорат КНУ ім. Шевченко взяв до уваги всі надані факти і визнав поведінку доцента неетичною. 

Як повідомили  у виші, цей скандал жодним чином не торкнеться навчального процесу в Інституті, однак стане попередженням усім викладачам вузу щодо дотримання етичних норм поведінки.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, НП, секс-скандал, студенти, київ
В тему