7 Березня 2019
Новини

Толока: з лісу під Луцьком за дві години вивезли три КамАЗи сміття

Толока: з лісу під Луцьком за дві години вивезли три КамАЗи сміття

В українських містах і поза ними починається час прибирання. Весна, тепло – і люди охоче виходять на толоки. Кипить робота і на Волині.

Ліс у райцентрі Ківерці загидили свинуваті любителі відпочинку на природі і ті недобросовісні громадяни, хто економить на платі за вивіз сміття і звозить сюди мішки із непотребом. Лісосмуги загиджені, галявини густо вкриті пластиком та іншими твердими побутовими відходами. І щоб хоч трохи було чисто, лісівники організовують людей на прибирання, йшлося в сюжеті «Факти.ICTV».

На сьогоднішню толоку вийшло понад півсотні людей. Прибирати ліс на околиці Ківерців лісівники запросили і місцевих чиновників, аби побачили проблему на власні очі.

«Вивели тих, скажімо так, хто повинен повпливати на ситуацію, – каже Віталій Каращук, директор ДП «Ківерцівське лісове господарство». – Ліс же не смітник, нічого ж не заважає у санкціоновані місця вивезення викидати, це просто питання десь нашої ментальності на сьогоднішній день і свідомості людської».

Мешканці найближчих будинків запевняють: договори на вивіз сміття вони мають і вже втомилися боротися з тими, хто таки везе відходи до лісу.

«Я бачу, як і ввечері часом сунуть мішки, ну що ж там, по-любому, там не золото, – іронізує Руслан Стульський, ківерчанин, який мешкає під лісом. – Смітять люди, смітять. І от таке буває, що навіть сигналю, їду, кричу, але якось так людям байдуже».

Всього за дві години толоки активісти назбирали три вантажівки сміття: тут і будівельне сміття, і пластикові пляшки, іржаве залізяччя, харчові відходи, старий одяг і взуття. Все те, що мало би викидатися на сміттярку, а ще краще – сортуватися.

Радує тільки одне: що в Україні таки росте частка активних і небайдужих людей, які готові витрачати свій час заради чистого довкілля.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, ківерці, сміття, Відео
В тему