6 Березня 2019
Новини

«Бєспрєдєльна» країна: Комаровський благав батьків покинути Україну

«Бєспрєдєльна» країна: Комаровський благав батьків покинути Україну

Доктор Комаровський розповів про прийняття в своєму житті важливих рішень і зізнався, що умовляв хворих на онкологію батьків виїхати з України.

Відомий педіатр і телеведучий в інтерв'ю «Vласть vs Vлащенко» не стримуючи емоції наголосив, що через такий недуг та проблеми із доступом до знеболюючих багато громадян нашої країни йдуть на суїциди, бо не в силах терпіти біль. Відповідне відео опубліковане на YouTube у відкритому доступі, - пише «РБК-Україна».

Успішний лікар зазначив, що йому доводилося з собою боротися, коли потрібно було круто змінювати життя. Зокрема, змінювати відділення реанімації, піти з державної медицини у «самостійне плавання», прийняти рішення про створення клініки доктора Комаровського.

«Всі ці рішення приймаються вдома, і ти розумієш, що тобі ніхто не підкаже і не допоможе», - додав він.

Говорячи про найстрашніше рішення, Євген Комаровський вказав, що вмовляв своїх маму і тата виїхати з України.

«І ти прекрасно розумієш, що якщо з ними щось станеться, ти будеш принижуватися, випрошуючи наркотик», - сказав доктор.

Він згадав, що коли зустрічав своїх батьків з Німеччини - вони приїхали на місяць - то подивився на свого тата і зрозумів, що йому залишилося жити всього декілька днів. Євген показав УЗД своєму другу, і він каже - там все в метастазах.

«І я сказав мамі - відвези його швидше. Тому що він буде вмирати тут, і я випрошуватиму наркотики. І я не зміг бути поруч зі своїм батьком, коли він помирав, тому що в цій божевільної «бєспрєдєльній» країні люди кінчають життя самогубством, тому що не можуть терпіти біль. Розумієте? І наші міністр охорони здоров'я не може домовитися із міністром внутрішніх справ, щоб онкохворі перестали принижуватися і випрошувати наркотик», - емоційно розповів Комаровський.

Він додав, що постійно вказує на цю проблему:

«Я кричу на всю країну, багаторазово. Кожен третій з вас, хто нас дивиться, від раку помре. Кожен третій - це статистика. І вмираючи ви будете кричати, випрошуючи знеболювальне. Невже ви не можете подумати про своє життя? Вийти і попросити - врятуйте нас. Так не повинно бути. Поліція не повинна бігати за лікарями, які призначають знеболюючі. Вам є за ким бігати і вилучати наркотики».

Також Євген розповів, що його мати з онкологією приїхала до України з Німеччини і зустрілася з його другом онкологом. Він був вражений, коли жінка дістала з сумочки краплі з морфіном і стала пити їх.

«А як ви з цим проїхали, Софія Михайлівна? Якщо б це побачили на митниці, ви б у каталажці сиділи», - згадав Комаровський.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, рак, аналізи, ліки, євген комаровський
В тему