5 Березня 2019
Новини

ПЦУ попросила відмовитися греко-католиків відправляти у Софії Київській

ПЦУ попросила відмовитися греко-католиків відправляти у Софії Київській
Священний Синод Православної церкви України озвучив позицію щодо можливості проведення літургії Українською греко-католицькою церквою у Софії Київській.
 
Про це повідомляє Громадське.

Так, учасники Синоду констатували, що протягом тисячоліття собор Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоієрархів.

«Вважати за корисне зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався дотепер і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміки чи розділень», — наголосили в ПЦУ.

Крім того, за підсумками засідання Синод схвалив і направив лист із зазначеного питання Верховному Архієпископу УГКЦ Святославу.

Нагадаємо, колишній предстоятель УПЦ КП Філарет попросив УГКЦ відмовитися від проведення літургії в Софії Київській на початку квітня, адже, на його думку, це викличе «супротив з боку православних українців».

Під час засідання Священного Синоду Православної церкви України прийняли рішення благословити відкриття і реєстрацію Благовіщенського жіночого монастиря.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, греко-католицька церква, богослужіння, софія київська, православна церква україни
В тему