5 Березня 2019
Новини

«Корочка» за 400 доларів: студент розповів у скільки йому обійшовся диплом українського вузу

«Корочка» за 400 доларів: студент розповів у скільки йому обійшовся диплом українського вузу

У Чорноморському державному університеті імені Петра Могили у Миколаєві вибухнув скандал.

Під час вручення дипломів один із студентів заявив, що купив свою «корочку про освіту» за 350 доларів, - відео інциденту опублікувало місцеве видання NikLife.

Випускник факультету фізичного виховання і спорту, отримавши свій диплом, порвав його і почав вимовляти промову. Однак йому завадили декан факультету Андрій Чорнозуб і інші студенти, відібравши мікрофон і в підсумку зіштовхнувши зі сцени.

Перебуваючи внизу, молодий чоловік прокричав: «350 доларів я заплатив за диплом, працював у Польщі. Спасибі, велика честь..».

Після цього його виштовхали з актового залу. За словами очевидців, хлопець був п'яний.Того ж дня декан Андрій Чорнозуб повідомив на своїй сторінці в Facebook, що написав заяву в поліцію з проханням перевірити звинувачення студента. Викладач також зазначив, що випускник заздалегідь встановив камеру під сценою, що, на думку Чорнозуба, свідчить про заплановану провокацію з метою дискредитувати університет.

Дипломні скандали в Україні – не рідкість. Скандали гучні, адже стосуються «великих» державних мужів. Згадаймо хоча би Володимира Бондаренка, заступника мера Києва, який купив собі документ львівського вишу. Чи екс-голову фіскальної служби України Романа Насірова. Він пішов далі свого колеги-чиновника: його розповіді про навчання в одному з університетів Лондона виявилися фейком. Утім перевершив усіх Борис Ложкін. Він має диплом неіснуючого Інституту гуманізації та розвитку в США – такі продають у Сумах. І це приклади лише за 2016-2017 роки.

Така розкіш тепер доступна кожному. В інтернеті аж кишить сайтами, які пропонують придбати диплом будь-якого вузу. А розцінки бувають різними. Ось для прикладу:

Odoo CMS - велика картинка
Odoo CMS - велика картинка

Все просто наче похід у магазин чи купівля квитків онлайн. Заходиш, обираєш потрібний розділ, замовляєш – жодного маскування.

Як бачимо, дипломи пропонують трьох видів: внесений у базу –найдорожчий; трохи дешевше обійдеться документ із використанням оригінального бланку; останній, найбільш бюджетний варіант, називають «якісною підробкою», ціна за нього коливається від 7 до 9 тисяч гривень.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, дипломи, освіта, миколаїв
В тему