5 Березня 2019
Новини

Через грип на Волині у трьох школах – карантин

Через грип на Волині у трьох школах – карантин

На Волині поменшало хворих на ГРВІ та грип на 5%.

Зареєстровано 5980 випадків проти 6268 попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності нижчий епідемічного порогу на 9%, – повідомляють у ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Зафіксовано локальні перевищення епідемічних порогів у Рожищенському районі (на 78%), Ковельському районі (на 36%), Камінь-Каширському районі (на 9%) та незначні перевищення (на 4 – 2%) у Шацькому, Іваничівському, Любомльському та Горохівському районах. Найнижчі показники захворюваності у Любешівському, Локачинському районах та м. Нововолинську.

В структурі захворюваності за попередній тиждень, 66% становлять діти до 17 років (3970 осіб).  Найбільше уражена група – це школярі (65% від захворілих дітей). У зв’язку із ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі  понад 20 % учнів, лікарями-епідеміологами надані рекомендації щодо тимчасового  призупинення навчання у загальноосвітніх школах. Так, припинено навчання в 3 школах  області (двох в Горохівському та одній в Турійському районах).

Кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби зменшилась на 23% і становила 87 осіб проти 113 попереднього тижня.  Госпіталізовано 1,5% від захворілих, найбільше серед дітей віком 0 — 4 роки (37% від загальної кількості).

З початку епідемічного сезону, котрий розпочався 1 жовтня 2018 року перехворіло понад 117 тис. волинян – це 11,3% населення області. Інтенсивний показник захворюваності в поточному епідсезоні в 1,8 разів нижчий рівня аналогічного періоду минулого року. Для порівняння – в сезоні 2017-2018рр.. пік епідемічної активності грипу та ГРВІ в області припадав на цей період, коли в області було зареєстровано понад 10 тисяч хворих за тиждень.

В нинішньому епідемічному сезоні фахівцями вірусологічної лабораторії досліджено зразки матеріалу від 44 пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, серед котрих у 23 %  (10 осіб) визначено віруси грипу типу А (Н3), що доводить вплив саме цього підтипу на сезон 2018 – 2019 років.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17років (16% від загальної кількості). Прищеплено лише 0,14% населення області.

Читайте також:

Лікар Комаровський розвінчав популярний міф про ГРВІ (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, школа, карантин
В тему

Останні матеріали