4 Березня 2019
Новини

Готовий до втечі: Мангеру зняли браслет і повернули закордонний паспорт

Готовий до втечі: Мангеру зняли браслет і повернули закордонний паспорт
Суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомив Громадському адвокат Мангера Олександр Шадрін, це означає, що застава у розмірі 2 мільйона 497 тисяч 300 гривень залишається як безстроковий запобіжний захід.

Також Мангер зобов'язаний з'являтися до слідчого, проте з нього знімуть браслет і він зможе пересуватися за межами Херсона. Крім того йому повертають закордонний паспорт.

Цю інформацію підтвердила прокурорка Вікторія Калита.

Раніше Мангер заявив, що на ньому електронний браслет і він нікуди не тікатиме.

1 березня апеляційний суд не розглянув скарги прокурорів та захисників Мангера, перенісши засідання на 4 березня — час, коли запобіжний захід для підозрюваного вже сплине. Прокурори заявили, що тікати — не в інтересах Мангера, захисники підозрюваного — що їхній підзахисний прибуде у суд 4-го березня.

Нагадаємо, 11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

15 лютого суд вирішив взяти Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави. В той же день очільник Херсонської облради вийшов із СІЗО під заставу, а 18 лютого він вийшов на роботу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, владислав мангер, арешт, катерина гандзюк
В тему