4 Березня 2019
Новини

ПЦУ віддає свої закордонні парафії

ПЦУ віддає свої закордонні парафії

Перші закордонні парафії Православної Церкви України уже скоро перейдуть в підпорядкування Константинопольського патріарха.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» розповів митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

За його словами, процес переходу не може бути швидким, але він уже почався.

«Уже зараз, наприклад, у Європі є багато парафій, які самостійно виявили бажання підпорядковуватися Вселенському патріархату. Я навіть мав спілкування кілька днів тому з певними представниками громад, які говорять: «Ми маємо хороші стосунки, ми вже переходимо». Зараз я готую відпускні грамоти для тих священиків, на яких є запити», - розповів митрополит.

«Є деякі громади, які не бажають переходити. Але ми будемо мати з ними діалог. З боку патріарха Варфоломія немає якогось агресивного налаштування, що ви повинні сьогодні передати нам ці парафії», - додав Епіфаній.

Він також розповів, скільки сумарно у ПЦУ є приходів за кордоном.

«У Європі храмів, які б належали нашій церкві, практично немає. Є громади українців. Наскільки мені відомо, було десь 46 громад на території Європи і 15 на території Америки. А в інших регіонах світу по 1-2 парафій», - розповів митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, що сьогодні Українська православна церква Московського патріархату заявила про захоплення храму у селі Гніздичне, що на Тернопільщині, членами організації «Правий сектор» та прихожанами Православної церкви України.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, церква, православна церква україни
В тему