4 Березня 2019
Новини

Перший пішов: греко-католицька церква у Львові перейшла у ПЦУ

Перший пішов: греко-католицька церква у Львові перейшла у ПЦУ
У неділю, 3 березня, парафіяни храму Стрітення Господнього, що у центрі Львова, на вул. Винниченка, 30А, проголосували за перехід від УГКЦ до ПЦУ.

Про це повідомляє місцеве видання ZAXID.NET з посиланням на декана Української академії друкарства Ігоря Барановського.

У храмі Стрітення Господнього проводили богослужіння греко-католики та римо-католики. Втім, між парафіянами цих двох конфесій виник конфлікт, після чого УГКЦ відкликала звідти свого священика та тривалий час не призначала нового. Відтак, греко-католики проводили відправи без отця.

У лютому 2019 року УГКЦ взагалі ліквідувала цю парафію.

Ми вже писали про те, що у Сокальському районі Львівщини усі громади Московського патріархату перейшли до ПЦУ.

Загалом перейти з УПЦ МП у ПЦУ в Україні вирішили понад 400 парафій. Лідером за активністю переходів є Волинська область. Там кількість парафій, які вийшли з УПЦ МП, вже майже сягнула першої сотні, тоді як загальна кількість зареєстрованих громад цієї церкви в регіоні одна із найбільших по Україні – більше 600.

Нагадаємо, що за словами начальниці управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації Ольги Чубари, після отримання Томосу Православною Церквою України, релігійні громади краю почали активно переходити до Помісної церкви. За словами Ольги Чубари, наразі 89 громад в області готують документи до реєстрації у ПЦУ. А до кліру ПЦУ зарахували 16 священиків.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, греко-католицька церква, православна церква україни
В тему