1 Березня 2019
Новини

7 кімнатних рослин, які найкраще очищають повітря

7 кімнатних рослин, які найкраще очищають повітря

Більшість декоративних рослин не тільки прикрашають своїм зеленим листям будинок, але й позитивно впливають на мікроклімат в будинку.

Зокрема, деякі із них очищають повітря, - пише «gazeta».

Спатифіллум. Очищає повітря від пилу, збираючи його на своєму листі. Тому потрібно регулярно протирати його листя вологою губкою, або влаштовувати йому теплий душ. Вважається, що спатифиллум очищає повітря від шкідливих сполук, таких як чадний газ, бензол, формальдегід, бензол, етилбензол.

Хлорофітум. Найкраще очищає повітря від шкідливих речовин, які виділяються з меблів, ламінату, газової плити. За добу рослина поглинає до 80 % шкідливих мікроорганізмів. Зволожує повітря, як у грунт добавити вугілля. Рослину добре вирощувати людям-алергетикам та хворим на респіраторні захворювання.

Алоє бореться із формальдегідами. Також, знижує вміст найпростіших мікроорганізмів у середовищі. Вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ. Алоє добре вирощувати людям які хворіють на хронічні захворювання. Адже рослина відома й цілющими властивостями свого соку. 

Драцена вбирає більше 70% шкідливих домішок, які можуть виділятися з неякісних синтетичних покриттів, лінолеуму і ДСП. Переробляє всі шкідливі сполуки, а також знищує мікроби. Драцена - найпотужніший зелений "фільтр". Вона здатна поглинати через листя та коріння такі отрути, як ксилол, бензол, формальдегід і трихлоретилен і знешкоджувати їх.

Фікус. Листя рослини здатні активно поглинати формальдегід - до 10 мг/год. Його можна порівняти з порохотягом.

Монстера не тільки збагачує приміщеня киснем і озоном, але й покращує мікроклімат, створює комфортний рівень вологості. Поглинає формальдегід, який виділяють деякі будівельні матеріали. Виділяє біологічно активні речовини, які допомагають боротися бактеріями, вірусами і грибками.

Ця рослина є справжнім барометром. Вона має здібності передбачати погоду. Перед початком грози, на її листках з'являються краплі води. Але її сік шкідливий для людини. Викликає опік шкіри.

Кактус. Краще купувати кактус з довгими голками. Такі, вбивають мікроби і знижують шкідливу іонізацію повітря, захищаючи від електромагнітного випромінювання. Рослину рекомендують ставити в кімнатах, де є комп'ютер і телевізор. Для нормального росту їм необхідно багато тепла і світла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему