1 Березня 2019
Новини

Фальсифікат замість масла: чим годували дітей у 135 садках

Фальсифікат замість масла: чим годували дітей у 135 садках

Зі 135 дитячих садків Миколаєва, Одеси і Херсона правоохоронці вилучили фальсифікат вершкового масла.

Підробка містить понад 99% немолочних жирів. У складі знайшли свиняче сало, пальмову, ріпакову та соєву олії. Відкрили кримінальну справу про неналежне харчування в навчальних закладах, – повідомляє Gazeta.ua.

Службовців підприємств-постачальників підозрюють у привласненні понад 7 млн грн з місцевого бюджету.

«Вилучені матеріали важко назвати продуктами харчування. Результати досліджень у двох лабораторіях показали, що це не вершкове масло. Масова частка молочних жирів у вказаній продукції складає менше відсотка», — каже 30-річна Тетяна Петрова з відділу комунікації Нацполіції у Миколаївської області.

У грудні позаторік комунальне підприємство міськради з харчування навчальних закладів перемогло в тендері на постачання продуктів у Миколаєві. У серпні 2018-го уклало договір з одеським підприємством «Прод-Юг». Ця організація постачала вершкове масло, сир твердий та кисломолочний. За рік знову провели конкурс. Перемогу отримало те ж підприємство. Уклало договір з іншою фірмою з Одеси — «Сонед». Постачальники обох компаній зареєстровані за однією юридичною адресою і мають спільного керівника.

Службових осіб комунального підприємства підозрюють у змові з компаніями «Прод-Юг», «Айскомпані» та «Сонед». Вони постачали до навчальних закладів Миколаєва неякісні харчові продукти за значно завищеною вартістю.

Винним загрожує до восьми років ув'язнення. А також позбавлення права займати певні посади до трьох років.

Читайте також:

ТОП-5 продуктів, які підробляють найчастіше

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дитсадок, масло, харчування, діти, кримінал
В тему