28 Лютого 2019
Новини

Афера перед виборами: чиновники хочуть легалізували свої діаманти та яхти

Афера перед виборами: чиновники хочуть легалізували свої діаманти та яхти

Рішення Конституційного суду про скасування покарання за незаконне збагачення – це спосіб знайти форму легалізації незаконних статків чиновників. Але це тільки обурить суспільство.

Так вважає директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, пише 24 канал.

«Йде пошук форми легалізації незаконно отриманих величезних багатств чиновників перед виборами президента. Діаманти, дорогі машини, літаки, нерухомість – є, але цим можна хвалитися тільки таємно. Чиновники хочуть прийти до нової влади з уже легалізованими багатствами. Ніхто не знає, що буде після виборів», – наголошує Небоженко.

За словами політолога, Порошенко зробив величезну помилку, змусивши всіх чиновників пройти е-декларування. У публічній площині з'явилися гроші можновладців, джерела яких ніхто з них у найближчі сто років не доведе. При тому, що західні фахівці говорять: в е-декларування потрапило 15-20% багатств українських чиновників. Небоженко вважає, що Конституційний суд дарма торкнувся цього питання перед виборами.

«Рішення Конституційного суду вступає в гострий публічний конфлікт із залишками е-декларування. Рукописи горять, але не електронні рахунки. Хтось вирішив спростити собі життя, а насправді загострив проблему несправедливості доходів та корупції і повернув її в епіцентр політичної боротьби», – додав Віктор Небоженко.

Експерт зауважив: після введення е-декларування НАЗК показало своє безсилля. Схема була проста – чиновники, які попалися на підозрілих доходах, створювали фірму, яка доводила їхню «легальність». І ніхто з правоохоронців не міг втручатися.

Крім того, наголошує політолог, КС – зайва архітектурна прикраса української правоохоронної системи, що не виконує своєї ролі протягом 15 років.

Читайте також:

НАБУ про скасування статті про незаконне збагачення: «Крок назад до старої системи».


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, закон, легалізація, безпека бізнесу
В тему