27 Лютого 2019
Новини

На Франківщині старшокласники знімають шкільне реаліті

На Франківщині старшокласники знімають шкільне реаліті

На Прикарпатті підлітки знімають серіал про своє шкільне життя: самі собі сценаристи, режисери, актори і оператори.

На Прикарпатті учні знімають серіал про власне шкільне життя. Сценарій вони придумують самі, а після зйомок однієї серії передають естафету іншим школам. Журналісти «Сегодня» побували на знімальному майданчику і дізналися, коли можна буде подивитися кіно.

Так, десятикласники Юля і Роман не просто учні, а справжні актори серіалу про шкільне життя, який знімається на звичайні мобільні телефони.

«Інтрига – це, напевно, найважливіше в серіалах, у фільмах. Адже глядачеві буде цікаво спостерігати, що станеться в наступних серіях, як розвиватимуться події, які у героїв будуть почуття», – розповіла учениця-актриса Юлія Пришлюк.

Знімати шкільне реаліті запропонувала вчителька прикарпатського коледжу – Галина Пірин.

«Ідея виникла спонтанно, скажу чесно. Зробити щось таке, що об’єднає вчителів, учнів, регіони. І щось таке, що обов’язково міститиме освітній елемент», – зазначила вона.

До серіалу підключають і інші школи – кожен колектив за два тижні пише сценарій, монтує серію і передає естафету далі, де вже інші учні-кінематографісти розвивають сюжет.

«У ході зйомок побачили, що це дуже серйозна відповідальність. Вони стали відповідальними, зібраними, вони здружилися, показали, що можуть не тільки добре вчитися, але і творити», –підкреслила керівник групи Ірина Бойчук.

Зйомки йдуть не тільки в школі. Щоб показати красу Прикарпаття, вирішили додати сцен у засніжених горах, біля франківської ратуші і біля старовинної церкви в Гошеві.

Проект підтримали і місцеві чиновники – Долинське районне управління освіти планує наступного року додати його до шкільної програми як позакласну роботу для всіх учнів.

«Це перший такий крок. Побачивши, які будуть результати, я впевнений у тому, що на наступний рівень ми вийдемо на більший масштаб і будуть залучені всі установи району», – заявив Тарас Король, начальник управління освіти Долинської РДА.

Зйомки серіалу триватимуть до травня. Головних героїв у кожній серії грає нова пара. До ідеї приєдналися вже 17 шкіл по всій Україні. Зараз уже змонтували чотири серії, які виклали в Інтернет. У кінці весни визначать найталановитіших акторів і кінематографістів.

Кожну роботу оцінюватиме професійне журі, до якого увійдуть кращі вчителі країни й актори. Переможці отримають приз – професійну техніку для зйомок.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, школярі, серіали
В тему