27 Лютого 2019
Новини

Футбол і не тільки: у Луцьку Мирон Маркевич поділився секретами тренерського успіху (фото)

Футбол і не тільки: у Луцьку Мирон Маркевич поділився секретами тренерського успіху (фото)

У Луцьку відбулася прилюдна лекція відомого футболіста і тренера Мирона Маркевича на тему: «Перспективи та сучасні тенденції розвитку футболу в Україні».

У ЦКД СНУ ім. Лесі Українки зібралася повна зала студентів і викладачів. Представив поважного гостя ректор університету Ігор Коцан і порівняв його за значимістю і заслугами з Валерієм Лобановським.

Власне, розмова торкалася таких аспектів: перспективи європейського й українського футболу, а також нові тенденції у розвитку спорту.

Мирон Маркевич розпочав із того, що розповів про свою причетність до Волині, адже саме тут стартувала його футбольна кар’єра. У 1967-68 роках він грав у команді «Торпедо» (теперішня «Волинь»), а у 1984 році очолив команду як тренер, його помічником був Віталій Кварцяний. Варто додати, що Маркевич на той час був наймолодшим тренером у Радянському Союзі, ставши ним у 33 роки.

Далі у своєму кар’єрному рості Мирон Маркевич очолював не одну команду, проте найбільшим своїм досягненням вважає роботу над командою і в команді «Металіст», роботу в якій тренер почав із двома гравцями, і вивів ФК у двадцятку найкращих у Європі.

Відповідаючи на питання студентів, які стосувалися не тільки спорту, а й політики, Мирон Маркевич поділився секретами тренерських успіхів, які полягають у праці та бажанні вчитися, інтуїції і вмінні тримати удар.

Загалом іменитий гість провів близько 1300 матчів, більшість із яких були виграшними. 3 роки Маркевич не провадить тренерської діяльності, а з липня 2016 року очолює комітет національних збірних ФФУ. Проте має бажання ще повернутися до тренерства, де є серйозне завдання, і це буде його лебединою піснею як тренера.

Маркевич деякий час був головним тренером національної збірної України, проте пішов із цієї посади через конфлікт із тодішнім Президентом Федерації футболу України Григорієм Суркісом.

Назвав тренер і прізвища свого топу нинішніх футболістів, а це – Коноплянка, Ярмоленко і молодий Циганков.

Відходячи від теми футболу, голова комітету національних збірних ФФУ назвав своє хобі, яким є риболовля.

Насамкінець Мирон Маркевич подякував присутнім за цікаві, непрості та актуальні питання, побажав успіху. А завершилася зустріч модними нині селфі.

Читайте також:

Зінченко «the best» – став найкращим у матчі Манчестер Сіті – Челсі (відео)

 

Зінченко «the best» – став найкращим у матчі Манчестер Сіті – Челсі (відео)

Джерело: https://news.t1.ua/sport/23525-zinchenko-the-best-stav-naykrashchym-u-matchi-manchester-siti-chelsi-video.html Новини T1.UA

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему