27 Лютого 2019
Новини

У ВРУ визнали недійсними й анулювали бланки для збору підписів за імпічмент Порошенка

У ВРУ визнали недійсними й анулювали бланки для збору підписів за імпічмент Порошенка

У Верховній Раді дали розпорядження анулювати бланки для збору підписів народних депутатів за імпічмент президента Петра Порошенка.

Про це йдеться в заяві Апарату Верховної Ради України.

Її підписав перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради Петро Боднар.

У тексті заяви від 26 лютого ідеться:

«Сьогодні на адресу керівництва Апарату Верховної Ради України надійшло коротке письмове звернення з повідомленням про намір ініціювати питання про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту та створення відповідної спеціальної тимчасової слідчої комісії, а відтак вимагалося негайно забезпечити виготовлення підписних листів для збирання підписів необхідної кількості народних депутатів України.

Цей лист було передано для вивчення і аналізу у відповідний структурний підрозділ Апарату.

При цьому на працівників цього підрозділу Апарату Верховної Ради України був здійснений політичний тиск, і вони змушені були під цим тиском видати бланки підписних листів.

Разом з тим, Регламент Верховної Ради України передбачає, що письмове подання про ініціювання порушеного в листі питання має містити, зокрема, правове обґрунтування необхідності утворення спеціальної тимчасової слідчої комісії, а відтак, в контексті статті 111 Конституції України, наявності у діях Президента України складу злочину, що відсутнє у тексті листа, який надійшов до Апарату.

За такої ситуації видані під тиском бланки підписних листів є нелегітимними, не можуть бути дійсними і скасовуються.

Наполягаємо, що політичний тиск на державних службовців при здійсненні ними своїх службових повноважень є неприпустимим».

Читайте також:

Тимошенко починає імпічмент Порошенка

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему