26 Лютого 2019
Новини

Зайцеву і Дронова таки засудили

Зайцеву і Дронова таки засудили
Суд засудив обвинувачених у скоєнні смертельної ДТП у Харкові Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі.

Саме сторона обвинувачення просила в суду 10 років позбавлення волі для Зайцевої та Дронова, - пише «Громадське».

Раніше суд задовольнив клопотання прокуратури та залишив Зайцеву та Дронова під вартою до 4 квітня.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року у центрі Харкова на перехресті вулиці Сумської і провулку Мечникова зіткнулися дві автівки. Позашляховик Lexus RX, за кермом якого була 20-річна дівчина Олена Зайцева, вилетів на тротуар, де на зелене світло чекали пішоходи. Внаслідок ДТП загинули шестеро та постраждали п’ятеро людей.

Головною підозрюваною у скоєнні ДТП поліція назвала Зайцеву, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також суд узяв під варту другого учасника ДТП Геннадія Дронова: він був за кермом Volkswagen. Начальник відділу харківського управління поліції Олександр Розумників заявив, що клопотання про арешт Дронова обґрунтовано тим, що експертиза підтвердила порушення ним правил дорожнього руху: він почав рух на жовте світло.

Лікарка-нарколог Олена Федірко, яка оглядала обвинувачену Олену Зайцеву після смертельної ДТП у Харкові, звільнилася з диспансеру та зникла наприкінці липня 2018 року. Правоохоронці розшукали лікаря-нарколога Олену Федірко, яка перша оглядала фігурантку ДТП у Харкові Олену Зайцеву. 22 січня після чотирьох місяців розшуків вона дала свідчення у суді. Федірко визнала, що у сечі Зайцевої були опіати, але заперечила її сп'яніння.

20 грудня минулого року експертиза встановила, що Олена Зайцева перед ДТП рухалася зі швидкістю 106 км/год.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП
В тему