26 Лютого 2019
Новини

Висмикнув чеку: в Одесі від вибуху гранати загинув учасник АТО

Висмикнув чеку: в Одесі від вибуху гранати загинув учасник АТО

У будинку загиблого виявили зброю і боєприпаси.

В Одесі біля воріт Селекційно-генетичного інституту на Овідіопольській дорозі знайшли тіло чоловіка, який загинув через вибух гранати. Він виявився відомим активістом, учасником бойових дій на сході України Сергієм Барсом, передає «Сегодня».

Як розповів радник начальника регіонального главку Нацполіції Руслан Форостяк, перед вибухом чоловік посварився із хворою матір’ю.

«Вибух був не дуже потужним – сусіди і очевидці вирішили, що це вибухнула петарда. Тому не надали цьому значення, а вже вранці виявили тіло. За попередніми даними, вибухнула граната РГД-5 у правій руці, кільце чоловік тримав в лівій», – повідомив він.

Як повідомили в прес-службі місцевої поліції, під час обшуків удома в загиблого поліцейські виявили 14 гранат, 12 запалів, патрони до вогнепальної зброї і пістолет. Все вилучене направили на експертизу.

«За фактом смерті загиблого поліцією було розпочато кримінальні провадження у частині 1 статті 115 (умисне вбивство з позначкою «нещасний випадок») і частині 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», – відзначили в поліції.

За словами активістів, Сергій Барс є учасником АТО, служив у складі 72-ї окремої механізованої бригади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна
В тему