26 Лютого 2019
Новини

Захисники Януковича подали до суду п’ять скарг

Захисники Януковича подали до суду п’ять скарг

До Оболонського районного суду міста Києва адвокати Віктора Януковича подали п’ять апеляційних скарг.

Оболонський районний суд міста Києва повідомляє, що станом на 25 лютого 2019 (останній день оскарження вироку) у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича захисники обвинуваченого подали до суду п’ять апеляційних скарг, – пише УНН.

  1. Захисник Рябовол Ю.П. просить скасувати вирок та виправдати Януковича В.Ф.;
  2. Захисник Байдик О.А. просить змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази та обставини;
  3. Захисник Горошинський О.О. просить скасувати вирок, а кримінальне провадження стосовно Януковича В.Ф. закрити;
  4. Захисники Біленко Б.В. та Фозекош А.А. просять скасувати вирок та призначити новий судовий розгляд у суді першої інстанції;
  5. Захисники Сердюк В.А. та Федоренко І.Л. просять апеляційний суд додатково допитати 48 свідків, вирок скасувати, а кримінальне провадження стосовно Януковича В.Ф. закрити; скасувати арешти на майно, що накладені в межах даного кримінального провадження.

Раніше Оболонський районний суд м. Києва повідомляв, що у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича захисник Байдик О.А. звернувся до суду з заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку.

Власні платні захисники екс-президента України Віктора Януковича подали апеляцію на рішення Оболонського районного суду, яке було винесено в кінці січня, у справі про державну зраду.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський райсуд Києва виніс екс-президенту України Віктору Януковичу вирок у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд постановив визнати Януковича винним у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Колишньому президенту України Віктору Януковичу інкримінували вчинення державної зради, пособництво представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, і веденні агресивної війни. Тобто в злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27. ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Читайте також:

«Кричуща розкіш»: як коханка Януковича жила у Києві (фото, відео)

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему