25 Лютого 2019
Новини

Офіційно: MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні

Офіційно: MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні

Суспільний мовник та українська співачка MARUV не підписали договір про участь у Євробаченні-2019.

Про це повідомили у прес-службі Суспільного мовлення.

Зазначається, що сторони не змогли дійти згоди через низку причин. Зокрема учасник пісенного конкурсу, який презентуватиме Україну, повинен представляти за кордоном думку та інтереси українського суспільства.

«У виконавця, який представлятиме Україну на міжнародній арені, також є зобов’язання: після підписання договору з ПАТ «НСТУ» на час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, а й стає виразником думки українського суспільства у світі. Після проведених перемовин ПАТ «НСТУ» та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, ситуація навколо національного відбору цього року стала заполітизованою, хоча, за правилами Євробачення, конкурс має неполітичний характер, зазначили в НСТУ.

«Суспільний мовник також вбачає в цій ситуації небезпеку ескалації розколу українського суспільства, що суперечить завданням Суспільного мовника», – наголосили в НСТУ.

Нагадаємо, у нацвідборі на Євробачення-2019, який відбувся у суботу, 23 лютого, перемогла співачка MARUV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Maruv ради участі в Євробаченні пожертвує виступами в Росії

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, київ, Політика, суспільство
В тему