25 Лютого 2019
Новини

Херсонського мера облили водою через Гандзюк (фото)

Херсонського мера облили водою через Гандзюк (фото)

Міського голову Херсона намочили під час акції протесту. Городяни виступають проти вулиці імені Катерини Гандзюк.

У Херсоні під час акції протесту щодо повторного перейменування вулиці Лютеранської (раніше Кірова) на Гандзюк міського голову Володимира Миколаєнка облили водою, передає місцеве видання ПІК.

Херсонці прийшли на сесію міської ради, щоб виступити проти перейменування вулиці Лютеранської. Депутати могли скасувати своє рішення, прийняте у п’ятницю, однак сесія не розпочалась через відсутність обранців громади – міський голова двічі закликав депутатів зареєструватися, однак їх було недостатньо у сесійній залі для проведення сесії. 

Миколаєнко також зазначив, що вже підписав рішення про перейменування вулиці. Під час дискусії херсонців з міським головою щодо доцільності перейменування вулиці, один із учасників акції протесту облив Миколаєнка водою.

Повідомляється, що проти надання вказаній вулиці імені убитої активістки виступають родичі загиблих військовослужбовців-учасників АТО, які не раз зверталися до адміністрації міста із проханням дати вулицям Херсона імена полеглих героїв російсько-української війни на Донбасі. Та влада відмовляла. Рішення ж пере назвати вулицю іменем Гандзюк протестувальники вважають «кон’юнктурним», а саму померлу активістку називають «медіафейком».

Раніше був оприлюднений текст звернення представників громадських організацій, які об’єднують родини загиблих героїв та учасників бойових дій на Сході України. У ньому від депутатів Херсонської міської ради вимагається скасувати рішення про перейменування вулиці Лютеранської на Катерини Гандзюк, прийняте на сесії 22 лютого. 

«Ми, матері, батьки, дружини, сестри загиблих у російськ-українській війні героїв, учасники бойових дій, волонтери, висловлюємо обурення прийнятим 22 лютого 2019 року Херсонською міською радою пакетним голосуванням, з порушенням встановленої процедури, питання під №5 порядку денного щодо перейменування вулиці міста Херсона (вул. Лютеранської на вул. Катерини Гандзюк).

Найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, парків, скверів та інших споруд надзвичайно чутлива тема, тому до неї категорично не можна підходити з кон’юнктурних міркувань.

Ми, родини загиблих військовослужбовців неодноразово зверталися до міської ради щодо увіковічення пам’яті загиблих учасників АТО присвоєнням їх імен вулицям міста Херсона, але постійно отримували відмови», – йдеться у документі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, Фото
В тему