25 Лютого 2019
Новини

148 річниця від дня народження: у Луцьку вшанували Лесю Українку (фото)

148 річниця від дня народження: у Луцьку вшанували Лесю Українку (фото)

У понеділок, 25 лютого, у День народження Лесі Українки, в Луцьку вшанували пам'ять славетної землячки.

До 148 річниці письменниці біля її пам’ятника зібралися небайдужі жителі міста на літературно-мистецьку годину «Думками Лесі Українки».

Ведуча Тетяна Лець зауважила, що це «ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу».

На початку учасники заходу, серед яких були представники влади: заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, в.о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт, голова Луцької РДА Тарас Яковлев, поклали квіти до пам’ятника.

Далі ведуча запросила до слова голову ВОО НСПУ Ольгу Ляснюк, яка з-поміж іншого зауважила, що на шляху до Європи Леся Українка повинна бути для українців взірцем, адже поетка бачила українську літературу в контексті європейської, проте зі своєю чіткою самоідентифікацією.

Зворушливо звучали написані Лесею Українкою листи до рідних і друзів, які виразно і з душею прочитала Дарина Іщук, учасниця театральної студії «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька.

Натхненно прочитав апокриф «Що дасть нам силу» Вадим Хаїнський.

На завершення літературної години ведуча наголосила на багатогранності Лесі Українки та процитувала слова Миколи Бажана: «В історії світової літератури важко знайти таке ім’я, яке дорівнювало б її таланту, мудрості, проникливості, значущості».

Продовжила заходи, присвячені Лесі Українці, музично-поетична програма «На уродини до Лесі» у Палаці культури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему