22 Лютого 2019
Новини

ЗМІ: на хабарі попався луцький депутат Євген Ткачук

ЗМІ: на хабарі попався луцький депутат Євген Ткачук

Депутата Луцької міської ради спіймали «на гарячому», коли той давав понад тисячу доларів хабара.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волині. 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області оперативними працівниками Управління Служби безпеки України в області спільно зі слідчими слідчого управлінням Головного управління Національної поліції в області депутата затримали на переданні 1100 доларів США хабара посадовцю управління Держпраці на Волині.

Неправомірну вигоду депутат-підприємець надавав за ненакладення штрафів за використання праці найманих працівників у фірмі депутата без оформлення з ними трудових відносин.

Вирішується питання про затримання депутата в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення йому про підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка посідає відповідальне становище (кримінальне правопорушення, передбачене  частиною 3 статті 369 КК України).

У прокуратурі назвали ім’я обранця громади, який «погорів» на корупції, – це Євген Ткачук.

Санкція за частиною 3 статті 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Зазначається, торік Євген Ткачук уже фігурував у корупційній історії разом з Олександром Рачковим. Тоді представники Луцькради вимагали 17 000 доларів США за сприяння у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у місті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему