22 Лютого 2019
Новини

У Херсоні вулицю, де розміщені СБУ і поліція, перейменували на Катерини Гандзюк

У Херсоні вулицю, де розміщені СБУ і поліція, перейменували на Катерини Гандзюк

Одна із вулиць Херсона отримала ім’я убитої активістки.

У Херсоні з’явиться вулиця Катерини Гандзюк. Херсонська міська рада ухвалила рішення щодо зміни назви вулиці Лютеранської у центрі міста на вулицю імені Катерини Гандзюк. За відповідне рішення проголосували 38 депутатів, повідомляє  ТСН.

«На сьогоднішній сесії міськради депутати перейменували вулицю Лютеранську на вулицю Катерини Гандзюк. Окрім того, рішенням передбачено надання статусу скверу зоні зелених насаджень на розі вулиць Купецької та Мостової та найменувати його «сквер імені Дениса Лошкарьова», – йдеться у повідомленні на сайті Херсонської міської ради.

На перейменованій вулиці у центрі міста розташовані, зокрема, місцеві управління СБУ та Нацполіції.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під’їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Молода жінка отримала опіки 30% тіла. Від отриманих опіків Катерина померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

У справі Гандзюк правоохоронці спочатку затримали п’ятьох підозрюваних – організатора злочину та безпосередніх виконавців. Учасники спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook, активісти, а також Telegram-канал The Newsroom оприлюднили власні результати розслідування з посиланням на власні джерела, у яких назвали посередником між замовником убивства та організатором помічника нардепа Паламарчука Ігоря Павловського. Своєю чергою, Паламарчук спростував усі звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк. Разом з цим він звільнив Павловського, аби «уникнути тиску на слідство». У середині листопада суд заарештував Павловського без альтернативи застави.

Крім цього, прокуратура оголосила підозру в цій справі Олексію Левіну на прізвисько «Москал-молодший». Левін був засуджений за організацію вбивств та розбійних нападів у Херсонській області на водіїв на автомагістралях. Після перших затримань він утік з України. Повідомлялося про те, що Левіна пов’язують з головою Херсонської облради, партійцем «Батьківщини» Владиславом Мангером, партійцем «Блоку Петра Порошенка» Андрієм Гордєєвим та заступником Гордєєва – Євгеном Рищуком. 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему