21 Лютого 2019
Новини

Чим напувати малюка? Лікар Комаровський назвав найкорисніші напої для дітей

Чим напувати малюка? Лікар Комаровський назвав найкорисніші напої для дітей

Соки, нектари, морси, спеціальні напої для дітей – усе це у великому розмаїтті є на полицях магазинів. Але чи справді корисні для вашого малюка ці напої, марковані як «дитячі»?

Дитячий лікар Євген Комаровський зазначив, що медицина однозначна у виборі напоїв для дітей, передає «24 канал».

«Якщо якась рідина використовується виключно для пиття (для втамування спраги, не більше), то для здоров’я вашої дитини найбільше підійде некип’ячена, негазована мінеральна вода нейтрального смаку», – сказав відомий педіатр.

Проте, за його словами, батькам у силу емоцій, традицій складно погодитися з тим, що малюка потрібно поїти звичайною мінеральною водою. При цьому вони звертають увагу на різноманітні спеціальні напої для дітей.

Однак Комаровський радить давати дітям лише воду. Якщо малеча не хоче її пити, то варто звернути увагу на вік дитини.

«До 6 місяців крім води категорично не можна нічого. Після цього дитина не повинна пити напої з додатковим цукром. Тобто компот – це, мабуть, непоганий варіант. Але компот, у який ви додали цукор, це вже шкідливо та неправильно», – зазначив фахівець.

Але що робити, коли дитина захворіла, до прикладу, гострою інфекційною хворобою? Найкращим напоєм для неї є засіб для пероральної регідратації. Це певний порошок, який розчиняється у воді. Він містить зазвичай глюкозу і мінеральні солі, які потрібні дитячому організму під час хвороби. Проте варто проконсультуватися з лікарем, як і скільки його давати дитині.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему