За останніх 12 місяців український бургер з салом суттєво подорожчав.
У січні 2018 року для приготування 8 – 10 українських салбургерів, тобто грінок із салом, необхідно було витратити 33,30 гривні, а нині – 36,60.
За рік український салбургер (грінки із національним продуктом № 1 – салом) подорожчав на 10%. Про це повідомляє директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в Facebook.


За його словами, для приготування так званого салбургера необхідні такі складники:
- Житній хліб – 500 г. У січні 2018 року коштував 7,7 грн, через рік – 9,3 грн. Індекс зростання + 21%.
- Сало – 250 г. На початку 2018 року – 18 грн, поточного 2019-го – 19,2 грн. Ціна виросла на 6%.
- Олія соняшникова – 100 мл. Січень 2018 року – 3,4 грн, аналогічний період 2019 року – 3,5 грн. Купуємо на 3% дорожче.
- Часник – 30 г. У 2018 році – 1,8 грн, в 2019-му – 1,7 грн. Подешевшав на 5%.
- Кріп – 20 г. Початок 2018 року – 2,4 грн, через рік – 2,9 грн. Подорожчав на 21%.
«У січні 2018 року для приготування 8 – 10 українських салбургерів, тобто грінок із салом, ми витратили 33,3 грн, а через рік – 36,6 грн. А це на 10% дорожче», – підсумував Дорошенко.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.