19 Лютого 2019
Новини

За рік український «салбургер» додав у ціні 10%

За рік український «салбургер» додав у ціні 10%

За останніх 12 місяців український бургер з салом суттєво подорожчав.

У січні 2018 року для приготування 8 – 10 українських салбургерів, тобто грінок із салом, необхідно було витратити 33,30 гривні, а нині – 36,60.

За рік український салбургер (грінки із національним продуктом № 1 – салом) подорожчав на 10%. Про це повідомляє директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в Facebook.

За його словами, для приготування так званого салбургера необхідні такі складники:

- Житній хліб – 500 г. У січні 2018 року коштував 7,7 грн, через рік – 9,3 грн. Індекс зростання + 21%.

- Сало – 250 г. На початку 2018 року – 18 грн, поточного 2019-го – 19,2 грн. Ціна виросла на 6%.

- Олія соняшникова – 100 мл. Січень 2018 року – 3,4 грн, аналогічний період 2019 року – 3,5 грн. Купуємо на 3% дорожче.

- Часник – 30 г. У 2018 році – 1,8 грн, в 2019-му – 1,7 грн. Подешевшав на 5%.

- Кріп – 20 г. Початок 2018 року – 2,4 грн, через рік – 2,9 грн. Подорожчав на 21%.

«У січні 2018 року для приготування 8 – 10 українських салбургерів, тобто грінок із салом, ми витратили 33,3 грн, а через рік – 36,6 грн. А це на 10% дорожче», – підсумував Дорошенко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему