19 Лютого 2019
Новини

Помер знаменитий Карл Лагерфельд (фото)

Помер знаменитий Карл Лагерфельд (фото)

Сьогодні, 19 лютого 2019, у 85-річному віці помер Карл Лагерфельд, знаменитий німецький модельєр, дизайнер та креативний директор модного будинку Chanel.

Про це повідомляє французьке видання Closer.

Креативний директор Chanel Карл Лагерфельд, який обіймав цю посаду останні 25 років, одягав багатьох зірок Голлівуду і був одним з найвпливовіших людей у модній індустрії. Зазначається, що останні кілька тижні здоров'я модельєра значно погіршилося.

Видання повідомляє, що Лагерфельд помер зранку 19 лютого. Днем раніше у понеділок, 18 лютого, його госпіталізували у паризьку лікарню.

Додамо, що 22 січня вперше за історію за час роботи у Chanel з 1983 року Карл Лагерфельд не вийшов до глядачів після показу Chanel. Тоді не було жодних офіційних коментарів, а представники натякнули, що він відчував себе втомленим. Тоді його замінила його «права рука» Віржині Віар, яка в модному Домі обіймає посаду студійного директора.

Пропонуємо дізнатись декілька найцікавіших фактів з життя Карла Лагерфельда, які точно вас залишать під враженням.

Хоч в офіційних джерелах всюди вказується, що Карл Лагерфельд народився у 1933 році, але сам дизайнер стверджував, що він з 1938-го. Причину такого викривлення віку ніде не пояснюють.

Його кар’єра у фешн-індустрії почалась ще у 12 років! Завдяки настановам матері та хорошому фінансовому стані у сім’ї вже у 14-річному віці він почав вчитися в Парижі в Школі при Синдикату високої моди. Відтоді він почав отримувати безліч нагород у різних конкурсах, представляючи стильні образи та нові аромати парфумів.

За свою модну кар’єру епатажний Карл Лагерфельд змінив шість будинків моди, створюючи для кожного з них абсолютно різні колекції одягу. З 1983 року є незмінним художнім директором марки Chanel.

Карл Лагерфельд не курив і не вживав алкоголь. А в 2000 році він навіть написав книгу «The 3D Diet» (Designer, Doctor, Diet), у якій з власним дієтологом розробив систему схуднення.

Особисте життя Карла завжди були заховане «за сімома замками». Єдине відомо те, що він був закоханий у Жака де Башера, з яким проживав в одному будинку. У 1989 його партнер помер від ВІЛу і відтоді дизайнер жив у розкішному маєтку сам. Він неодноразово зазначав, що секс тепер його не цікавить. Будинок в Німеччині, у якому він проживав з коханим,  виставили на продаж.

Окрім його видатної роботи у фешн-будинках, Карл Лагерфельд знаменитий своїми неоднозначними висловлюваннями. Його гострі фрази про різні політичні явища та модну індустрії, зокрема про харасмент, досі згадують у світових ЗМІ. Карла Лагерфельда також часто засуджували за його життєві позиції та вподобання. Якщо узагальнювати, то дизайнер не любив пишнотілих жінок, невисоких чоловіків та дітей.

У нього була домашня прислуга, яка цілодобово жила на території його апартаментів, а також дизайнер мав улюблену кішку Шупетт, яка знімалася для модних журналів і всюди подорожувала разом з господарем.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, Фото
В тему