19 Лютого 2019
Новини

Жителі передмістя у петиції просять не закривати 47-й маршрут у Луцьку

Жителі передмістя у петиції просять не закривати 47-й маршрут у Луцьку

Мешканці прилуцьких сил борються за подальше курсування 47-ї маршрутки.

Лучани, а також жителі сіл, розташованих під Луцьком, за півтора тижні зібрали понад потребу підписів під електронною петицією про збереження маршруту громадського транспорту № 47.

Колективне звернення, ініціаторкою якого стала жителька села Тарасове, з’явилося на платформі е-петицій 7 лютого і станом на сьогодні зібрало 326 підписів громадян із 300 потрібних.

Люди бідкаються: коли 47-му маршрутку скасують, вони не зможуть добиратися ні вранці на роботу, ні ввечері – додому. Адже тільки ці автобуси їздять вулицею Чернишевського, а також забезпечують доїзд без пересадок жителям ближніх сіл до важливих соціальних об’єктів – обох луцьких ринків і не тільки.

 «Вчора в ЗМІ та в соціальних мережах з’явилась інформація про закриття маршруту №47. 
Маршрут сполученням 40-й квартал (КРЗ) – Боголюби (лікарня), єдиний автобус, що їде по вул. Чернишевського. Автобуси № 47 завжди заповнені пасажирами. В години пік не завжди можна сісти в цю маршрутку, що свідчить про її актуальність. 
Я проживаю в с. Тарасове, мої діти відвідують гуртки в місті Луцьку біля ТАМ-ТАМу. 47-й маршрутний автобус – це єдиний транспорт, яким можна доїхати в цей район без пересадки. Якщо 47-й автобус знімуть, в наш район (с. Тарасове) буде ходити лише 31-а маршрутка, якою не можна доїхати ні до Ст. Ринку, ні до ТАМ-ТАМу. Та й взагалі, добратись вранці на роботу буде проблематично, через брак транспорту. Так як один маршрут на таку кількість населення – це дуже мало. 
Просимо посприяти у вирішенні цієї проблеми», – йдеться у петиції.

Звернення громадян у місцевих органах влади мають розглянути й оприлюднити відповідь не пізніше від 28 лютого. Тож чекаємо реакції чиновників.

Тим часом битва за 47-у маршрутку розгоряється і в соцмережах. Так, волинянка Галина Цимбалюк-Каовбаса на своїй сторінці у Facebook під іронічним хештегом #Пакращення залишила такий пост, який здобув гарячу підтримку лучан:

«Мабуть, хтось у Луцькій міській раді вирішив, що всі, хто живе у районі Кічкарівки, Чернишевського, Зміїнця, Тарасового і Боголюбської лікарні, їздять власним автотранспортом.
І забрав 47-й маршрут. Казали, додадуть ще дві 31-х маршрутки. Really? Тобто + 2 замість -7(8) – це нормально? (3-я маршрутка до кінцевої 31-ї та 47-ї не їде). Другий день 31-і переповнені і купа люду ще на зупинках лишається... P.S. Хочете почути увесь позитив, що і водії, і пасажири про цю «реформу» думають? Проїдьтеся зранечку від Боголюбської лікарні хоча б до Шевченка, а ліпше – до центру.
P.S.2. До речі, а що там пасажири 23-х маршруток кажуть?» – обурюється жінка. 

Під постом зав’язалася жвава дискусія:

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему