14 Лютого 2019
Новини

Свідкам у справі Гандзюк платили за мовчання

Свідкам у справі Гандзюк платили за мовчання

Фігурантами гучної справи є Мангер і Левін.

Підозрювані в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, Владислав Мангер та Олексій Левін, платили родичам інших фігурантів справи за мовчання. Про це йдеться у клопотанні прокурорки Вікторії Калити про взяття під варту голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, – повідомляє Громадське.

Калита зазначила, що Левін залучив невстановлених нині людей для передачі грошей родичам підозрюваних. Таким чином, імовірністю тиску на свідків, прокурорка обґрунтувала необхідність взяття Мангера під варту.

Також у клопотанні йдеться, що Мангер і Левін здійснювали тиск та погрожували фізичною розправою потенційним свідкам. Через що останні відмовлялися давати покази.

Голова Херсонської облради Владислав Мангер та його адвокати клопотали під час судового засідання про проведення експертизи на поліграфі з єдиним запитанням до Мангера: «Чи замовляли ви вбивство Катерини Гандзюк?»

Мангер звинуватив в організації нападу на Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка. У Службі безпеки України звинувачення генерала Данила Доценка в організації нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк назвали «абсурдом».

За даними слідства, на початку липня 2018 року Владислав Мангер вирішив організувати умисне вбивство Катерини Гандзюк. Як зазначають у Генпрокуратурі, він пішов на злочин «керуючись особистісною неприязню, яка в нього виникла на підставі активної громадської позиції Гандзюк».

Читайте також:

Як вбивали Катерину Гандзюк: ключові подробиці

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна
В тему