13 Лютого 2019
Новини

Повідомили, скільки бойовиків перебуває на території ОРДЛО

Повідомили, скільки бойовиків перебуває на території ОРДЛО
На окупованих територіях Луганської та Донецької областей перебуває понад 35 тисяч бойовиків, яких курують понад 2 тисяч регулярних військових Росії.
 
Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко на засіданні Радбезу, - пише «Громадське».

«Збройні сили в 35 000 осіб на окупованому Донбасі отримують підтримку 2 100 російських регулярних військовослужбовців — здебільшого на командних посадах», — сказав він.

Єльченко додав, багато кураторів мають великий досвід служби в Сирії.

«Загальна чисельність військовослужбовців ударної наступальної групи на російсько-українському кордоні, включаючи групи на окупованих територіях і на територіях, які прилягають до окупованих територій Донбасу і Криму, — 87 750 осіб», — сказав постпред України в ООН.

За його даними, станом на початок лютого бойовики на Донбасі мали у своєму розпорядженні 496 основних бойових танків. Він додав, що у них також є 938 бойових броньованих машин (аналогічно як у Перу і Кувейту), 128 реактивних систем залпового вогню (трохи менше, ніж в Індонезії), 776 артилерійських систем (можна порівняти з кількістю в Казахстані й Ефіопії).

Єльченко наголосив, що якщо Росія хоче деескалації на Донбасі, то їй час справді діяти, адже з 2015-го року вона 18 разів саботувала режим припинення вогню. Цей режим порушували 54 тисячі разів.

Читайте також:

Повідомили, чому затримують людей в ОРДЛО.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему