12 Лютого 2019
Новини

Колють укол і везуть на вокзал: з 56-ї бригади видворяють хворих на кір солдатів

Колють укол і везуть на вокзал: з 56-ї бригади видворяють хворих на кір солдатів

Воякам з явними ознаками кору збивають уколом температуру і виставляють із санчастини.  Багатьох бійців 56-ї мотопіхотної Маріупольської бригади з ознаками кору виписували із частини і відправляли додому. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила правозахисниця Ольга Решетилова. 

За її словами, в Маріуполі за останній тиждень захворіло на кір ще 67 осіб, серед них багато військових, пише Inforesist.org.

«Дзвонила сестра військовослужбовця, у якого днями закінчився контракт. Він служив в 21-му батальйоні 56-ї окремої мотопіхотної Маріупольської бригади. За два дні до закінчення контракту захворів на кір. Однак медики батальйону ніяких проблем у цьому не побачили. Йому вручили документи, зробили укол, щоб збити температуру, і відвезли на вокзал », – розповіла Решетилова.

Зараз боєць у лікарні, і, за його словами, він був не один серед військовослужбовців з явними симптомами кору.

У свою чергу в 56-й бригаді прокоментували цей інцидент: «Для того щоб виявити захворювання, необхідна госпіталізація. Медики для того потрібні, щоб надати першу допомогу. Що і було зроблено. Якби не закінчився контакт, він перебував би під наглядом медиків».

Користувачі негативно сприйняли заяву 56-ї бригади, апелюючи до байдужості і халатності лікарів.

Нагадаємо, згідно з підрахунками Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я в 2018 році на кір захворіли 50 тис. українців, що є найвищим показником останніх років. В Україні з початку 2019 року з кором злягло 5 тис. 59 осіб, зокрема 3 тис. 17 дітей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП
В тему