11 Лютого 2019
Новини

Луценко назвав гучне ім’я замовника убивства Каті Гандзюк

Луценко назвав гучне ім’я замовника убивства Каті Гандзюк

Генпрокурор назвав «вершиною злочину» голову Херсонської обласної ради.

Генеральний Прокурор України Юрій Луценко заявив, що голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер є замовником та частковим організатором убивства активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Громадське».

ЗМІ знайшли зв’язок влади Херсона зі справою про вбивство Гандзюк. Усі троє херсонських чиновників – Владислав Мангер, Андрій Гордєєв і Євген Ріщук – відкидають звинувачення в причетності до вбивства активістки.

Так, Генпрокурор назвав Мангера вершиною злочину.

«Він є вершиною цього злочину. Саме він замовив і частково організував за допомогою свого фінансування цей злочин», – поінформував Луценко та додав, що підозра Мангеру ґрунтується на свідченнях свідків.

Так, за даними обвинувачення, Мангер звернувся до раніше знайомих йому Олексія Левіна та Ігоря Павловського та запропонував їм знайти виконавців убивства. Для виконання злочину глава Херсонської облради дав Левіну та Павловському не менше ніж 10 тисяч гривень для придбання необхідних засобів зв’язку та закупівлі знаряддя вбивства. Луценко зазначив, що за здійснення злочину Мангер мав заплатити не менше ніж 5600 доларів, частину з яких Левін та Павловський мали заплатити виконавцям, а решту – залишити собі.

Читайте також:

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна
В тему