11 Лютого 2019
Новини

«Кричуща розкіш»: як коханка Януковича жила у Києві (фото, відео)

«Кричуща розкіш»: як коханка Януковича жила у Києві (фото, відео)

В Мережі показали місце київської прописки президента-утікача Януковича – розкішну квартиру на Оболонській Набережній, де певний час проживала його полюбовниця Любов Полежай.

Як відомо, ці апартаменти суд арештував разом з іншим майном Януковича, засудженого за державну зраду. Відтепер же заарештована нерухомість Золотого Батона приноситиме доходи українському бюджету: її віддали в «тимчасове управління» компанії «СВМ Консалтинг». У «золотих» квадратних метрах разом із представниками Нацагентства із розшуку і управління активами (АРМА) побували журналісти «Радіо Свобода».

«Вражаюча вітальня м’якого персикового кольору з мармуровою підлогою, важкі асиметричні сходи та ковані перила, вкриті бронзою, ведуть на другий поверх. Гіпсове ліплення під стелею, двері – з різьбленням, оформленим «під позолоту». І – тонкий шар пилюки та жодних меблів у кімнатах. Втім, на кухні ми знаходимо помпезні круглий стіл та стільці, шафи й полички такого ж стилю, в одній з яких заховано котел автономного газового опалення», – описує інтер’єр президентського «гніздечка» кореспондент.

Поверхом вище натрапляють на залу з каміном і лоджію. «Італійський мармур», – зауважує фахівець, якого запросила компанія-управитель для попередньої оцінки ціни і стану квартири. Він придивляється до підлоги, туди, де червоний елітний паркет переходить у камінь. Від дверей на терасу ведуть сліди патьоків, і тут камінь полущився. «Квартира не опалювалася, танув сніг, вода протекла з вулиці, а тоді замерзла», – пояснює експерт.

У квартирі три санвузли, в одному з яких джакузі. Золотого унітазу, який вже став мемом, там не виявили. Але різьблення на дверях вкрите позолотою, всі труби, крани та вентилі зроблені із сяючої бронзи – «під золото».

Виявляється,Янукович заборгував за воду. І за електрику. Загалом боргу за «комуналку» нарахували на понад 60 тисяч гривень.

«У великій кімнаті – сліди обшуку… схоже, слідчі шукали таємні сховки за розсувними дверима. У стіні – сліди поспішного переїзду: супутниковий кабель не вийняли, а просто обітнули, штепсель телевізора вирвали разом з розеткою. Зі стелі зняті люстри, на один з дротів хтось почепив простий патрон з лампочкою», – ідеться в матеріалі.

За даними слідства та журналістів-розслідувачів, Янукович не жив за місцем реєстрації: він прописався у квартирі та замовив елітний ремонт, щоби саме цю адресу вказати в анкетних даних як кандидата на виборах і не вказувати, де мешкає насправді. При цьому він жив у кількох інших маєтках, найбільшим з-поміж яких є «Межигір’я».

Утім, за даними представників компанії-управителя та «Трансперенсі Інтернешнл Україна», які збирали інформацію про це майно екс-гаранта, якийсь час у квартирі за місцем прописки Януковича мешкала його коханка Любов Полежай. Невеличка фірма, що досі їй належить, розміщена у будинку навпроти…

…Віктор Янукович та його оточення, за різними оцінками, вивели з України 20–30 мільярдів доларів – до своєї втечі. Частина цих коштів у час правління екс-президента була вкладена в резиденцію «Межигір’я» (її вартість оцінюють до п’яти мільярдів доларів) та в менші об’єкти. Зокрема – і в цю квартиру. Це майно – арештоване за рішенням суду у кримінальному провадженні проти Віктора Януковича.

Факти про елітну київську квартиру Золотого Батона, зібрані «Радіо Свобода»:

Площа – 240 квадратних метрів, без урахування тераси.

Одна вітальня, 5 кімнат і кухня, 3 санвузли.

Автономне опалення: автоматичний газовий котел на першому поверсі, додаткове джерело тепла (камін) – на другому.

Має один парадний вхід, один – потаємний, свідчать дані слідства. Приховані двері є у санвузлі. А під нижчою стіною мансарди – витягнута комірчина-сховок, де людина може пройти пригинці.

В оформленні використані дорогі породи дерева, гіпсове ліплення, різьблення по дереву, позолота, бронза і кований метал, шпалери з імітацією позолоченої тканини, італійський мармур, на вікнах – теплозберігальні склопакети.

Квартиру попередньо оцінюють у 36 мільйонів гривень. Вона потребує лише косметичного ремонту та заміни вхідних дверей.

Джерела «Радіо Свобода» повідомляють, що орендою розкішної квартири вже зацікавилося дипломатичне представництво однієї з іноземних держав.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна, Політика
В тему