8 Лютого 2019
Новини

Ветеринари воскресили замерзлого кота, знайденого в заметі

Ветеринари воскресили замерзлого кота, знайденого в заметі

Кажуть, що у котів дев’ять життів. У цього щасливчика залишилося тільки вісім: бідна тварина була на волосині від смерті, коли її знайшли замерзлою в кучугурі снігу.

Ветеринарам вдалося майже неможливе: вони відігріли та оживили пухнастика, пише Big Picture.

Флафі, домашнього кота, який живе в Каліспеллі, штат Монтана, знайшли минулого четверга в заметі. Його розкішна пишна шерстка обмерзла і скувала страждальця крижаним панциром.

У місті зараз холодно. Випало багато снігу, все вкриває колючий іній і тримається непроглядний туман. Сувора погода стала справжнім випробуванням для вуличних тварин, а про домашнього улюбленця, який живе в тепличних умовах затишної квартири і випадково опинився назовні, годі й казати.

Нещасного кота доставили у ветеринарну клініку Каліспелла після того, як витягли із замету. Доктор Джевон Кларк, який оглядав пухнастого пацієнта, каже, що не міг навіть виміряти йому температуру. Граничне значення термометра – 32 градуси, а мурчик переохолодився так, що знизив цю межу. При тому, що нормальна температура тіла котів становить близько 38,3 градуса.

Ветеринари відігрівали замерзлого Флафі теплою водою і ковдрами протягом двох годин, але температура залишалася такою ж низькою. Нещасну тварину помістили в приймальне відділення, де вона, нарешті, подала ознаки життя.

Зараз котик повністю здоровий і вже вдома, разом зі своїми господарями. Про чудесну історію Флафі написали на сторінці ветеринарної клініки у Facebook. Користувачі соцмережі не скупилися на теплі слова подяки лікарям за їхню доброту і професіоналізм.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Курйози
В тему

Останні матеріали