8 Лютого 2019
Новини

Відбирають і бізнес, і землю: уряд безсилий перед «чорними» нотаріусами

Відбирають і бізнес, і землю: уряд безсилий перед «чорними» нотаріусами

75% порушень у системі реєстрації здійснюються комунальними підприємствами. Тому уряд повторно внесе до парламенту ініціативу щодо позбавлення таких підприємств здійснювати реєстраційні дії.

Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, засідання якого транслював телеканал ZIK, повідомила заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова.

Заступниця міністра юстиції, відповідаючи на запитання депутатів щодо вирішення проблеми із діяльністю «чорних» реєстраторів та нотаріусів, які забирають в українців бізнес, нерухомість та землю, поінформувала, що було зроблено за останніх півроку. Так, з її слів, на сайті відомства розмістили відкритий перелік усіх реєстраторів та всіх нотаріусів, які заблоковані за порушення.

«Є дуже велика проблема із комунальними підприємствами, які реєструються десь у маленькому селі, а філії мають по всіх обласних центрах. Прийнята постанова КМУ, якою заборонено наявність філій таких комунальних підприємств», – зазначила Олена Сукманова.

Заступниця міністра додала, що із лютого також запровадять іспити для всіх реєстраторів.

«Я підрахувала всі порушення у системі реєстрації: 75% з них відбуваються з боку комунальних підприємств. Але коли до сесійної зали була внесена пропозиція змінити закон і скасувати (право здійснювати реєстраційні дії. – Ред.) комунальні підприємства, депутати чомусь її не підтримали. Сьогодні вони продовжують працювати, і більшість порушень – з боку комунальних підприємств», – зазначила Олена Сукманова та додала, що уряд повторно внесе цю пропозицію.

Як повідомляли, у листопаді торік Кабінет Міністрів підтримав «антирейдерський законопроект», що передбачає позбавлення комунальних підприємств права здійснювати реєстраційні дії.

20 грудня 2018 року народні депутати після тривалих дискусій відправили «антирейдерський» законопроект на повторне друге читання. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему