8 Лютого 2019
Новини

10 хворих на день: близько 300 військових захворіли на кір

10 хворих на день: близько 300 військових захворіли на кір

З початку 2019 року на кір в Україні захворіли 285 військовослужбовців.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України у відповіді на запит кореспондента УНН.

«З 1 січня 2019 року по 7 лютого 2019 року серед особового складу Збройних сил України зареєстровано 285 випадків захворювання на кір», - зазначили в прес-службі.

При цьому у Міноборони додали, що по кожному випадку захворювання на кір фахівці Служби превентивної медицини Міноборони та медичної служби військової частини в осередку захворюваності проводять комплекс протиепідемічних заходів. 

Зокрема вводять режимно-обмежувальні заходи, проводять профілактичні щеплення за показниками всім військовослужбовцям з групи ризику, посилено спостерігають за особовим складом протягом 21 доби з моменту госпіталізації останнього хворого на кір.

Також у відомстві наголосили, що всі осередки захворюваності на кір знаходяться на контролі керівництва Центрального санітарно-епідеміологічного управління Міноборони та під оперативним спостереженням фахівців відповідних регіональних санепідуправлінь.

Нагадаємо, у період з 2017 року в Україні зареєстровано понад 71,5 тисяч випадків захворювання на кір серед населення. Третій рік поспіль в Україні спостерігається епідемічний підйом захворюваності на кір.

Читайте також:

У Луцьку масово щеплюють від кору учнів і вчителів.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему