7 Лютого 2019
Новини

Українці масово відмовляються від бутильованої води

Українці масово відмовляються від бутильованої води

В Україні споживання бутильованої води за минулі 5 років скоротилося на 6,9%. Це найбільший показник серед європейських країн.

Про це повідомила виконавчий директор Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Оксана Бамбура під час щорічної зустрічі членів асоціації, пише Укрінформ.

«Найшвидше зростають ринки бутильованої води у Великобританії — додатково 9,9%. Те, що за останні 5 років навіть Великобританія додала плюс 10% і почала надолужувати цей ринок говорить про те, що шлях один, і ми будемо розвиватися. Також в Ірландії зросло споживання на 9,1%. Туреччині - на 7,2%. Натомість, Україна потрапила до п’ятірки європейських країн, де споживання питної бутильованої води скоротилося. Так, в Україні споживання зменшилося на 6,9%. Але, я думаю, що ми вже на кінець 2018 року виходимо на рівень років докризових», - сказала Бамбура.

Вона зазначила, що за останні 5 років менше стали купувати бутильовану воду у Хорватії – на 0,7%, Білорусі — на 1%, Греції — на 1.5%, Норвегії — на 3,5% ( за рахунок чистої води у водогонах).

Разом з тим, за прогнозами фахівців, найближчі 5 років обсяги споживання бутильованої питної води в Україні і в світі зростатимуть. Найбільше зростання очікується у Великобританії – на 6,3%, Ірландії — на 5,2% та Естонії — на 5,5%.

За інформацією експерта, окрема проблема забруднення пластиком світового океану турбує 60% європейських споживачів питної води.

«Вони не задоволені впливом пластику на навколишнє середовище, мається на увазі і викиди СО2, вплив на здоров’я людини, забруднення світового океану. Разом з тим, все ж таки воді в пластикових пляшках віддають перевагу 56,2% покупців», - наголосила експерт.

Загалом, за інформацією Європейської федерації бутильованих вод, обсяг світового ринку бутильованої води складає 437,3 мільярда літрів. Дохід ринку у 2017 році становив 238,5 мільярда доларів. Темпи зростання ринку — 10%.

За прогнозом експертів ринку, до 2024 року попит сягне 528.2 мільярда літрів бутильованої води, а прибуток виробників бутильованої води збільшиться до 307, 2 мільярда доларів.

«На жаль, альтернативи фасованій воді, яка могла б забезпечити людство в ситуації відсутності води, немає. І, як ми бачимо, по розвитку ринку люди і надалі будуть більше споживати фасовану воду, тому що стають мобільнішими і хочуть споживати чисту воду завжди», - підсумувала керівник асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які напої додадуть бадьорості

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна, суспільство
В тему