6 Лютого 2019
Новини

Луценко судиться з Гриценком

Луценко судиться з Гриценком

Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко подала до суду на кандидата у президенти Анатолія Гриценка. Вибачень від Гриценка вимагає й колишній міністр оборони та керівник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу ZIK, - пише «gazeta».

«Я уже подала до суду за брехню Анатолія Гриценка. За те, що він образив сім'ю, про захист честі та гідності сім'ї Луценків, він образив нас як батьків... Сума позову буде 2,5 мільйони гривень. Це та сума, яку Анатолій Гриценко знайшов, щоб подати заставний платіж, який бере ЦВК у кандидатів у президенти. Якщо він знайшов як майбутній верховний головнокомандувач (так він собі думає, так не думає народ України, так не думаю я як матір воїна), то програний ним у суді позов буде коштувати йому того завдатку», - сказала Луценко.

Виграні кошти Луценки планують передати волонтерським організаціям, які опікуються українською армією.

Все посалося з того, що Анатолій Гриценко в одному з інтерв'ю заявив, що на відміну від президента Петра Порошенка, генпрокурора Юрія Луценка чи секретаря РНБО Олександра Турчинова не ховав свого сина від служби в АТО.

Це обурило генпрокурора. Він заявив, що вимагає вибачень, і опублікував світлини сина Олександра з фронту, який пішов туди добровільно.

Гриценко вибачився перед Луценко-сином, разом із тим назвавши генпрокурора брехуном.

Валерія Гелетея ж обурило, що Гпиценко заявив, що той «ні дня не служив у армїї», працював «в УБОЗ та УБЕЗ на початку 90-х... суцільне хабарництво і кришування».

Начальник УДО зазначив, що більшу частину свого життя працював і очолював підрозділи з боротьби з організованими бандформуваннями та підрозділи кримінальної розвідки, «і саме цей досвід був вкрай необхідний для боротьби з терористичними та бандитськими угрупованнями в районі бойових дій у 2014 році». Водночас Гелетей заперечив, що колись працював у підрозділах з боротьби з економічними злочинами чи в прокуратурі.

Читайте також:

З жебрака у президенти: Садовий «наїхав» на Гриценка.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, чутки
В тему

Останні матеріали