5 Лютого 2019
Новини

Епіфаній розповів, за чий кошт живуть священнослужителі

Епіфаній розповів, за чий кошт живуть священнослужителі

Очільник ПЦУ владика Епіфаній розповів, за чий рахунок живуть служителі української церкви.

«Священнослужитель живе за рахунок парафіян, які відвідують богослужіння, жертвують на храм, купляють свічки, замовляють треби», – розповів він в інтерв'ю, – пише Gazeta.ua.

За його словами, служителі церкви не є держслужбовцями, оскільки в Україні церква відокремлена від держави, на відміну, зокрема, від Елладської православної церкви, де держава і церква складають єдине ціле.

«Якщо згадати церкву Київського патріархату, то вона ніколи не отримувала підтримки від держави. Держава підтримувала до того часу тільки церкву Московського патріархату. А ми навчилися практично виживати увесь цей період часу», – каже голова ПЦУ.

Українські храми і монастирі нині зіштовхуються з фінансовими труднощами. Це стосується, зокрема, сплати комунальних послуг.

Як приклад Епіфаній навів Київську православну богословську академію, де на стаціонарі безплатно навчаються близько 200 студентів, і для утримання академії необхідна велика сума коштів. «Ми знаходимо добрих людей, благодійників з України, за кордоном», – додає митрополит.

Читайте також:

Інтронізація Епіфанія: глава ПЦУ офіційно вступив у новий сан

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему