2 Лютого 2019
Новини

Вибори президента-2019: ЦВК відмовила Симоненку у реєстрації

Вибори президента-2019: ЦВК відмовила Симоненку у реєстрації

Скандально відомому комуністу Петру Симоненку відмовлено у реєстрації кандидата на посаду президента України-2019.

Центральна виборча комісія нагадала Симоненку, що Комуністична партія, від якої він хотів балотуватись, заборонена в Україні.

Про це пише 24tv.ua.

Так, на черговому засіданні комісії 2 лютого ЦВК прийняла рішення про відмову, яке одноголосно підтримали усі 16 членів комісії.

Петро Симоненко подав документи до Центрвиборчкому 29 січня. Перед цим, 3 січня на своєму позачерговому з’їзді Комуністична партія України висунула його на пост кандидата у президенти.

Член ЦВК Євген Радченко пояснив, що Симоненка не могли зареєструвати, адже він  висувався від Комуністичної партії, пропаганда і символіка якої заборонені в Україні.

Комісія також звернула увагу, що у поданій Симоненком анкеті немає відомостей про його місце проживання на території України протягом десяти останніх років перед днем виборів.

Петро Симоненко може йти на вибори президента лише як самовисуванець. Діяльність комуністичної партії України підпадає під дію закону про декомунізацію, тому вона не має права висувати своїх кандидатів на пост глави держави.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему