2 Лютого 2019
Новини

У Росії лікарі три роки не бачили, що у малятка відсутній анус

У Росії лікарі три роки не бачили, що у малятка відсутній анус

У Росії лікарям знадобилося аж три роки, аби помітити, що у новонародженої дівчинки відсутній анус.

Протягом цього періоду «фахівці»,  як могли, мордували дівчинку різноманітними обстеженнями та аналізами, не помічаючи очевидного зовнішнього дефекту та аномалії розвитку.

Про це пише politeka.net.

Батьків лікарі вперто не чули, проте тепер подружжя Гальцевих з Ліскинського району Воронезької області збираються вимагати через суд від медиків відшкодування шкоди.

Дівчинці Варі був поставлений діагноз  «атрезія ануса з ректовестібулярним свищем». Дане формулювання була приведена аж через три роки постійних звернень до медиків.

 «Ні в пологовому будинку, ні пізніше на прийомах ніхто з лікарів не говорив нам, що з дитиною щось не так. Ми спостерігалися у дільничного педіатра, проходили планові огляди у вузьких фахівців, у тому числі у гінеколога і хірурга», – розповів батько дівчинки.

Також тільки через три роки батьки дитини, народженої без ануса, дізналися, що при такому пороці важливо якомога раніше, ще у немовляти, проведення операції. Але малятко разом з її матір’ю були виписані додому на четвертий день після пологів із запевненнями лікарів про те, що дитина повністю здорова.

З часом батьки стали помічати, що у дівчинки є проблеми з організмом, хоча не могли зрозуміти які саме. Вони звертали увагу, що статеві органи дитини виглядають «якось не так». Під час планового огляду фахівців, коли дівчинці виповнився один рік, батьки поділилися з лікарем своїми переживаннями і спостереженнями, повідомивши, що Варя страждає запорами. Але почули у відповідь, що через вік дитини «дірочки розташовані близько, надалі все розійдеться».

Тільки у віці трьох років дитини мати на профогляді вкотре заговорила про те, що з розвитком анального отвору у її дочки відбувається щось неправильне. Варю направили до хірурга, і його огляд підтвердив, що батьки хвилювалися не марно. До цього дівчинку неодноразово направляли на обстеження нирок.

Дитину ведуть московські фахівці, які, за словами рідних дівчинки, постійно телефонують і цікавляться здоров’ям на відміну від воронезьких медиків. Обласний департамент охорони здоров’я визнав помилку місцевих фахівців частково – їм оголосили догани.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП
В тему