1 Лютого 2019
Новини

Старт ядерній гонці: США офіційно вийшли з ядерного договору часів «холодної війни»

Старт ядерній гонці: США офіційно вийшли з ядерного договору часів «холодної війни»

Сполучені Штати Америки виходять з історичного договору про контроль над ядерними озброєннями епохи холодної війни. Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео.

Причиною виходу стало те, що Росія роками порушувала домовленості, пишуть «Факти».

«Порушення Росією (договору) ставлять під великий ризик життя мільйонів європейців і американців ... Наш обов’язок – відповісти належним чином», – заявив Помпео.

Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (ДРСМД) довгий час відігравав центральну роль в обмеженні певних видів ядерного озброєння, яке можуть розгорнути обидві країни. Існує побоювання, що без цього договору почнеться нова гонка ядерних озброєнь.

У Росії ж вважають, що вихід США з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності може привести до ядерного конфлікту. Про це заявив глава міжнародного комітету Ради Федерації Костянтин Косачов

«США підтвердили свій намір «добити» чергову найважливішу опору в сфері контролю над озброєннями – Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності», – повідомив він.

У свою чергу член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич заявив, що в разі виходу США з ДРСМД Росія не слідуватиме йому в односторонньому порядку і «обов’язково відреагує».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика
В тему