1 Лютого 2019
Новини

Прогнозують подорожчання борщового набору на 20%

Прогнозують подорожчання борщового набору на 20%

Загалом прогнозують подорожчання продуктів від 9% до 25%.

Найбільше подорожчають овочі. Вартість борщового набору зросте на 20 %. Таку думку висловив директор української Асоціації постачальників торгових мереж Олексій – повідомляє УНН.

«Лідерами у подорожчанні будуть овочі. Впродовж цього року вони додадуть у ціні близько на відсотків 20, а деякі й 25%. При цьому будуть великі коливання цін в залежності від місяця. Відтак і вартість борщового набору зросте на 20%.Ціна капусти, моркви, буряка і цибулі зросте на 20%, а картопля можливо навіть на 25%», – зазначив Олексій Дорошенко.

Він додав, що ціни на деякі овочі зростатимуть меншими темпами. Оскільки вже в березні запрацюють теплиці, а також вплине і те, що збільшиться доля турецьких продуктів на українських прилавках.

«Зокрема на нешвидкі темпи зростання цін на овочі вплине стабілізація ситуації в Туреччині, яка є найбільшим імпортером овочів і фруктів в Україні. Національна валюта Туреччини буде слабка і імпорт з нею буде дуже вигідним. Відтак доля турецького продукту буде досить велика на нашому ринку і вона буде конкурувати з вітчизняною, а це впливатиме на ціну… Вже в березні відкривається значна кількість теплиць, які будуть давати врожай. Та попри це ціни на помідори і огірки зростуть на 10 %», – розповів експерт.

Читайте також: Цікаві факти про українську кухню

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна, суспільство
В тему

Останні матеріали