1 Лютого 2019
Новини

Політики, які зіпсувати імідж нашої держави на світовій арені

Політики, які зіпсувати імідж нашої держави на світовій арені

В Україні можна назвати політиків, які своєю поведінкою та висловами щкодили репутації нашій державі на світовій арені.

EtCetera нагадає про таких політичних діячів і вищих чиновників.

ШАЛЕНИЙ ЯНУКОВИЧ.

На перерахування всіх конфузів, які траплялися з «быглим» екс-Президентом України, одного матеріалу не вистачить. Тому згадаємо лише кілька випадків, які Віктор Янукович продемонстрував перед міжнародними колегами.

Наприклад, коментуючи ситуацію з визнанням незалежності Абхазії та Північної Осетії, він запропонував розглядати це питання в контексті Чорногорії. Тільки після підказки свого прес-секретаря Президент виправився, сказавши, що має на увазі Косово.

У 2007 році, перебуваючи в Берліні, Янукович (тоді він займав пост прем’єр-міністра) намагався цитувати німецького екс-президента Ріхарда фон Вайцзеккера, якого він назвав «фон Вайцербергом». А на засіданні міжурядової Комісії України і Словаччини він переплутав Словаччину зі Словенією.

Виступаючи перед українськими і європейськими експертами на Ялтинській конференції, Янукович сплутав скандинавські столиці Стокгольм і Гельсінкі.

П’ЯНИЙ ЮРІЙ ЛУЦЕНКО.

Нинішній генпрокурор потрапив у міжнародний скандал у 2009 році. Тоді Юрій Луценко обіймав посаду глави МВС. Німецька поліція затримала його в стані сильного алкогольного сп’яніння в аеропорту Франкфурт-на-Майні після того, як він влаштував бійку з правоохоронцями. У поліцейській дільниці у сина Юрія Луценка зафіксували вміст алкоголю у три проміле. Самому міністрові вдалося уникнути тесту на алкоголь після пред’явлення дипломатичного паспорта.

АНДРІЙ ЛОЗОВИЙ І ФАЛЬШИВІ ЄВРО.

Випадок з нардепом Андрієм Лозовим викликав у частини українців співчуття, а у інших – зловтіху і глузування. Нардеп потрапив у міжнародний скандал в Чехії, коли спробував розрахуватися за покупку в duty free фальшивими євро. Його зняли з літака перед вильотом до Києва, оскыльки в Чехії спроба розрахуватися фальшивими грошима прирівнюється до їх виробництва. Виявилося, що депутат доручив своєму помічникові купити валюту, а той попався в сіті вуличних аферистів.

Парламентарію, звичайно, допомогли. Його «звільненню» з чеської поліцейської дільниці сприяв сам міністр закордонних справ Павло Клімкін. Але «осад залишився».

ОЛЕКСІЙ ГОНЧАРЕНКО І ГУМОВІ РУКАВИЧКИ.

Коли представник української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко виступив в гумових рукавичках, заявивши, що побоюється російського «новачка», дехто вважав цей вчинок дотепним. Але більшість делегатів ПАРЄ назвали парламентарія «політичним клоуном» і дорікнули йому в порушенні етикету, якого потрібно дотримуватися на зустрічах подібного рівня.

ІГОР ШЕВЧЕНКО І ШАПКИ.

Про те, як кандидат в Президенти України Ігор Шевченко «боровся за безкоштовні шапки» в Давосі, достатньо писали в соцмережах. Багато хто провів аналогії з Віктором Януковичем, який «колись теж з цього починав».

Експерти відзначають: з точки зору піар-технологій це блискучий крок. Впізнаваність Шевченко зросла блискавично, при цьому він не витратив на саморекламу ні копійки. Ну а про політичний імідж країни він навряд чи думав.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему