31 Січня 2019
Новини

Більшість православних українців вважають себе парафіянами ПЦУ

Більшість православних українців вважають себе парафіянами ПЦУ

Більшість українців, які вважають себе православними, відносять себе до Православної церкви України, яку очолює митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке спільно провели Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс», Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Центр Разумкова, передає Укрінформ.

Так, згідно з результатами дослідження, 70,7% опитаних віднесли себе до православних. З них 43,9% позиціонують себе як прихильники Православної церкви України, яку очолює митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

38,4% респондентів, які вважають себе православними, заявили, що не відносять себе до якоїсь конкретної конфесії. 15,2% опитаних православних відносять себе до УПЦ Московського патріархату, 2,5% - не визначились або не змогли дати відповідь на це питання.

Відповідно до результатів дослідження, 8,8% усіх опитаних вважають себе просто християнами, 6,9% - греко-католиками, 1,3% - римо-католиками, 1% - протестантами і євангелістами. Жодних релігійних віросповідань не сповідують 9,5% опитаних. 0,8% - не змогли або відмовились дати відповідь про свою релігійну приналежність.

Дослідження було проведено з 16 по 29 січня 2019 року. Всього було опитано 11 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка дослідження становить 0,9%. Опитування було проведено методом особистого формалізованого інтерв’ю за місцем проживання респондента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Православна церква України міцніє: назвали кількість парафій

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ
В тему