30 Січня 2019
Новини

Знайдену в Житомирі рись передадуть із Рівного в інший зоопарк

Знайдену в Житомирі рись передадуть із Рівного в інший зоопарк

Зоопарк загальнодержавного значення у місті Рівному передасть знайдену у Житомирі червонокнижну рись до іншого зоопарку.

Про це повідомив директор рівненського зоопарку Олег Павлюк, – пише Житомир.Life.

За його словами рись, яку днями привезли з Житомира почувається комфортно і добре харчується. Протягом 30 днів вона перебуватиме на карантині під наглядом рівненських ветеринарів, але після цього для неї підшукають інше місце, адже у Рівному є свої рисі, з якими житомирська, швидше за все, не приживеться.

«Зараз тварина знаходиться на карантині. Протягом 30 днів вона перебуватиме під наглядом рівненських ветеринарів. Буде отримувати необхідні щеплення. Швидше за все вона не з природи. Тобто, вона досить комфортно почуває себе з людьми та знає що таке вольєр. Тому дороги назад у природу в неї немає. Навряд чи ми будемо зводити її з нашими тваринами, адже вони за свою територію переживатимуть і, швидше за все, не допустять сторонню тварину. Будемо шукати їй якийсь інший зоопарк де б вона була потрібна», – розповів Олег Павлюк.

Директор зоопарку пояснив, що у Рівному є пара власних рисей, тож брати ще одну нема потреби.

«Ми маємо пару своїх рисей, які у нас багато років. Вони вже отримують потомство, тому потреби немає. Ми наразі виконуємо місію надання допомоги тварині, яка потрапила в біду, а далі її долю будемо вирішувати. У нас є Асоціація зоопарків України. Ми туди подали інформацію. Можливо хтось потребує рись до пари. Далі вже будемо вирішувати та ставити до відома громадськість та екологічну інспекцію», – зазначив пан Павлюк.

Нагадаємо, самця рисі знайшли 21 січня на території центру вертебрології та реабілітації учасників АТО. Тварину, яка лежала під гіллям, побачили працівники центру, які викликали екологів. У центрі захисту рисі зробили операцію – у неї був звих лапи.

Читайте також: Кота, який крав електроенергію, хотіли оштрафувати на 80 тисяч

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему