28 Січня 2019
Новини

Вмерзле у лід тіло доньки з розплющеними очима знайшов у лісі її батько

Вмерзле у лід тіло доньки з розплющеними очима знайшов у лісі її батько

На Житомирщині сталася жахлива трагедія: в лісі між селами Рудня Хочинська та Перга лісник знайшов свою зниклу доньку. Ірина Дворецька навчалася на четвертому курсі Новоград-Волинського медичного коледжу і мріяла допомагати людям.

«За чутками, дівчина загинула через водія, який висадив її на зупинці за два кілометри від її рідного села Рудня Хочинська, – розповідає Ірина Шевчук, місцева активістка. – Мовляв, Іра мала заплатити за проїзд 24 гривні, однак грошей у неї не було, і вона запропонувала водієві свій мобільний як оплату за проїзд. Натомість водій розсердився і висадив бідолашну на зупинці «с. Перга».

Очевидно, 21-річна юнка вирішила скоротити шлях додому і піти через ліс, а це півтора кілометри.

«Коли онука не повернулася, усі кинулися шукати її, – плаче її дідусь Йосип Мельник. – Шукали над трасою».  

Очевидно, стежина була заметена снігом, тож дівчина збилася з дороги і потрапила у боброву яму. Не змігши вибратися, замерзла. Отак – стоячи і з розплющеними очима замерзла – і такою її і знайшов батько.

«За висновками судово-медичної експертизи, смерть настала через переохолодження внутрішніх органів, – повідомляють правоохоронці. – За цим фактом відразу розпочато кримінальне провадження».

Вбивцею дівчини відразу почали називати водія автобуса. Мовляв, його жорстокість призвела до трагедії.

«До того ж у минулому водій Олег Желинський був учасником двох ДТП, у яких загинула дівчинка і жінка, – каже Ірина Шевчук. – Щоправда, правоохоронці не довели його вини в жодному із цих випадків. Я ж переконана, що винен не лише він, але й усі, хто того злощасного ранку були в автобусі. Якщо така ситуація дійсно трапилася, то люди повинні були скинутися на проїзд або переконати водія безкоштовно підвезти дівчину. Коли ж вони промовчали, то разом із ним винні у тому, що трапилося».

Тим часом адміністрація ПП «РІМ-Богдан», яке здійснює перевезення, стверджує, що все було зовсім по-іншому.

«Близько четвертої ранку до автобуса зайшла дівчина, в якій водій за описом згодом впізнали Ірину Дворецьку, – повідомив керівник  підприємства Богдан Рисіч, провівши службове розслідування.  – Її проводжав чоловік, який, коли вона зайшла до автобуса, залишився на зупинці. Дівчина їхала до Олевська і мала заплатити 24 гривні. Сказала, що зараз оплатить проїзд. Коли ж автобус проїхав майже півкілометра, то водій запитав: «Що з оплатою?» Дівчина почала шукати гроші, тоді комусь телефонувала. В цей час автобус доїхав до наступної зупинки «с. Перга». Зайшов пасажир і попросив відкрити багажник, аби поставити сумку. Тож водій вийшов, а коли повернувся, то дівчини в автобусі вже не було – вона вийшла. На Олега Желинського за десять років роботи не було жодної скарги, і я переконаний, що він довіз би її і без грошей».

Соцмережі переповнені версіями загибелі. Згідно із однією із них, дівчина поверталася після гулянки із друзями в клубі. За словами молодого чоловіка, що її проводжав, вона збиралась провідати  матір, яка перебувала в лікарні в райцентрі.

Сестра загиблої додає: «Я розмовляла з нею о пів на п’яту. Вона сказала, що йде додому вздовж траси. Нам сказали, що Іринка сама вийшла з автобуса. Але я в це не вірю. Її висадили. Не пішла б вона сама гуляти трасою вночі».

Тож правоохоронці в рамках досудового розслідування вдруге опитують водія та пасажирів, які були в автобусі.

«Інформацію про конфлікт між водієм та загиблою не підтверджує жоден із пасажирів, – розповідає керівник відділу комунікації ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко. – Вони стверджують, що дівчина вийшла, коли водія не було в автобусі. Якщо буде встановлено, що водій залишив її у небезпеці, то тоді можливе притягнення його до відповідальності».

Отож, наразі чимало запитань залишаються без відповіді. Чи дійсно водій винен у трагедії? Чому люди в автобусі не позичили дівчині грошей? Чому Ірина Дворецька не попросила, аби її підвезли безкоштовно? Чому сестра, знаючи, що Ірина йде вночі трасою одна, не вийшла назустріч або не попросила про це батька? Чи дійсно дівчина була п’яною, як пишуть у соцмережах?

Остаточну відповідь дадуть правоохоронці, але не повернути вже життя дівчини.

«Вона була дуже доброю, – каже приятелька загиблої Ольга Тимощук. – Життєрадісна, весела, готова прийти на допомогу. Вона мріяла працювати медсестрою, допомагати хворим. Досі не вірю, що її немає з нами».

«Однією квіткою земля бідніша стала, однією зіркою – багатші небеса, – саме так написали у медичному коледжі, дізнавшись про смерть Ірини. – У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу її близьких та рідних. Нехай Господь дарує їй вічне життя у Царстві Небеснім».

Олеся Антоненко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, суспільство, НП
В тему