28 Січня 2019
Новини

У ясельній групі львівського дитсадка отруїлося 10 малюків (ОНОВЛЕНО)

У ясельній групі львівського дитсадка отруїлося 10 малюків (ОНОВЛЕНО)

У львівському дитсадку №153 на вулиці Науковій, 108 отруїлося 10 дітей ясельної групи.

Про це на сторінці «гарячої лінії» міста Львова у Facebook написала одна з мам, – повідомляє Zaxid.net.

Завідувачка садочку Юлія Кукуріка підтвердила цю інформацію. Вона зазначила, що у дітей нудота, у декого є підвищена температура.

«Так, справді. У четвер-п'ятницю захворіли діти ясельної групи. Зараз 9 дітей лікуються вдома, ще одна дитина перебуває в інфекційній лікарні. Наразі ще немає результатів лабораторних досліджень. Так що причина ще невідома», – повідомила завідувачка дитсадка Юлія Кукуріка.

Результати аналізів дитини, яку госпіталізували, мають бути готові у вівторок-середу, повідомила очільниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Як повідомила Зоряна Довганик,  факт захворювання діток справді мав місце, однак це ентеровірус, який не має жодного стосунку до харчування.

«На даний час маємо інформацію Львівського обласного лабораторного центру. Відповідно до отриманої інформації, це є ентеровірусна інфекція, яка не має жодного стосунку до харчування. Тобто в жодному разі це не є харчове отруєння», — зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР.

За словами завідувачки ДНЗ, у п'ятницю та понеділок зранку в закладі провели дезінфекцію. Садочок продовжує працювати. У садочку є 2 ясельні групи. У понеділок, 28 січня, у ясельній групі, де масово захворіли діти, присутні лише 3 із 16 малюків.

Читайте також: На Вінничині отруїлися 12 першачків

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, НП
В тему

Останні матеріали