28 Січня 2019
Новини

«Луцькводоканал» планує створити дочірнє підприємство

«Луцькводоканал» планує створити дочірнє підприємство

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» хоче створити дочірнє підприємство.

Про це під час під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження заявив директор підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

За його словами, необхідність створення дочірнього підприємства виникла із «Евода трейд» виникла через вступ з початку року  у дію закону про ринок електричної енергії.  

Віктор Гуменюк зазначив,  відтепер кожне підприємство має обрати собі постачальника електричної енергії. Постачання коштує не дорого: 2, 6, 7 копійок за кіловат. Однак, підприємства, які з тих чи інших причин не обрали собі постачальника, автоматично потрапляють до «постачальника останньої надії».

«На загальнодержавному рівні таким постачальником електричної енергії  визнане підприємство «Укрінтеренерго» .  Проте вартість послуги становить 60 копійок за кіловат. Відтак, «Луцькводоканал» додатково змушений буде платити близько мільйона гривень. Тим більше послугами цього постачальника можна користуватися тільки три місяці. А далі потрібно знову шукати іншого», - зазначив керівник «Луцькводоканалу».

Віктор Гуменюк підкреслив, що створення дочірнього підприємства дасть можливість купувати енергію та продавати її наперед для власних підприємств.

Члени комісії вирішили внести це питання у порядок денний пленарного засідання сесії та рекомендувати депутатам підтримати проект рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство
В тему