26 Січня 2019
Новини

На Вінниччині 15-річного підлітка довели до самогубства соцпрацівники: про це говорять його опікуни

На Вінниччині 15-річного підлітка  довели до самогубства соцпрацівники: про це говорять його опікуни

На Вінниччини сталася трагедія: 15-річний Артем Ателін повісився в сараї. Хлопець жив зі своїми опікунами.

Нещодавно соцпрацівники та його класний керівник провели з хлопцем бесіду, мовляв, через те, що він приносив у школу горілку. Артем всі звинувачення відкидав.

Але ця «розмова» змусила хлопця накласти на себе руки. За словами опікунів, Артем боявся, аби його не відправили до інтернату.

Про це говорить на своїй сторінці в Фейсбуці журналістка Вікторія Микитюк.

Так, опікуни  впевнені, що хлопця довели до самогубства, і звинувачують у трагедії класного керівника та інспектора служби у справах дітей.

У минулому році після того, як він зламав сусідський паркан, хлопця взяли на облік, а коли кілька тижнів тому один з його друзів отруївся алкоголем – у всьому звинуватили Артема.

«Класний керівник визнає, що виховні бесіди з хлопцем проводили, але цькування заперечує. «Його ніхто не переслідував. Дитину, яка в особливих умовах, треба навчити якось жити», – пояснила Евгенія Старущак.

Після розмов у школі Артема викликали на засідання опікунської ради. Коли хлопець дізнався про це – дуже засмутився і припинив розмовляти. Про це розповів його кращий друг однокласник Владислав Свящук.

Рідні кажуть, що Артем боявся того, що його заберуть в інтернат. Останньою краплею стала розмова з інспектором за кілька годин до його смерті. Опікунка на ньому не була присутня.

«Ми говорили разом, чи правда, що він приносив горілку. Він говорив, що ні. Ми щиро спілкувалися, вийшли, він нас провів, ми ще жартували з ним, попрощалися і розійшлися. Я не знаю, як пояснити, що трапилося. Ми шоковані», – заявила завідувачка сектором опіки та піклування дітей Галина Порчинська.

У той же час, журналістка Вікторія Микитюк зі слів опікунів розповіла, що на хлопчика постійно тиснули.

«Він заперечував звинувачення і скаржився, що працівники служби тиснули на нього, просили зізнатися, лякали, що як тільки виповниться 16 років, він може опинитися за гратами. Боявся, що його заберуть в інтернат», - йдеться у повідомленні.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, НП
В тему