25 Січня 2019
Новини

Стало відомо, кому доведеться платити понад дві тисячі гривень за дитячий садок у Києві

Стало відомо, кому доведеться платити понад дві тисячі гривень за дитячий садок у Києві

За навчання у київських комунальних дитсадках незареєстровані в Києві батьки платитимуть 2,5 тисячі гривень.

Рішення Київської міської ради набуло чинності із січня нинішнього року, – пише Gazeta.ua.

З лютого можна буде отримати місце в дитячому садку лише за реєстрацією або компенсацію від міської влади за приватну установу. Щоб отримати компенсацію від міста за приватний дитячий садок, потрібно буде укласти тристоронній договір «батьки-сад-районне управління освіти».

Місце в електронній черзі в дошкільний навчальний заклад буде зберігатися, якщо батьки офіційно зареєструються в Києві. Зараз у столиці в черзі – 6,5 тисяч дітей від 3 до 5 років. Лише 2 тисячі дітей мають статус киян.

У Міністерстві освіти з рішенням КМДА не згодні. Звернулися мера столиці Віталія Кличка з проханням переглянути рішення.

«Це рішення обмежує конституційні права дітей на доступне та безоплатне здобуття дошкільної освіти. Думаю, воно зумовлене майбутніми виборами і бажанням отримати прихильність киян. Адже саме за ними буде пріоритетність у черзі до дитячого садка» – розказує співзасновник ГО «Батьки SOS» Альона Парфьонова.

Подібна ситуація була в Тернополі. Батьки платили за навчання дітей 1,2 тис. грн. Міський суд визнав незаконним стягнення плати за дошкільну освіту у садках для дітей, які не зареєстровані у місті.

Якщо Київрада не внесе зміни, у столиці також з'являться судові позови, прогнозує фахівець.

Читайте також: Плата за харчування у дитсадках зросла на третину

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, економіка, суспільство
В тему

Останні матеріали